Hoe Bestanden Uit Het Logboek Te Verwijderen

Inhoudsopgave:

Hoe Bestanden Uit Het Logboek Te Verwijderen
Hoe Bestanden Uit Het Logboek Te Verwijderen

Video: Hoe Bestanden Uit Het Logboek Te Verwijderen

Video: Hoe Bestanden Uit Het Logboek Te Verwijderen
Video: Gegijzeld door Ransomware! Wat nu? (Consumentenbond) 2024, Mei
Anonim

Het browserlogboek van Mozilla Firefox bevat informatie over de sites die door de gebruiker zijn bezocht. Het tijdschrift kan handig zijn om te gebruiken wanneer u snel een onlangs gesloten pagina moet openen of een lijst met bronnen moet vinden die gedurende een bepaalde periode door de gebruiker zijn bekeken. Met de juiste instellingen worden site-adressen automatisch aan het logboek toegevoegd, maar u kunt er "handmatig" bestanden uit verwijderen.

Hoe bestanden uit het logboek te verwijderen
Hoe bestanden uit het logboek te verwijderen

instructies:

Stap 1

Om te beginnen, als je niet wilt dat je browser onthoudt welke bronnen je hebt bekeken, schakel deze functie dan uit in de instellingen. Om dit te doen, roept u in de bovenste menubalk het item "Instellingen" op uit het gedeelte "Extra". Ga in het geopende venster naar het tabblad "Privacy". Stel met behulp van de vervolgkeuzelijst in het gedeelte "Geschiedenis" de waarde "Zal geschiedenis niet onthouden" in. Klik op OK om het venster te sluiten.

Stap 2

Om de geschiedenis van bezochte sites voor meerdere uren of voor een dag te wissen, selecteert u in de bovenste menubalk de sectie "Extra" en de opdracht "Recente geschiedenis wissen". Zoek in het venster dat verschijnt de gewenste periode en klik op de knop "Nu wissen". Bevestig uw keuze.

Stap 3

Open het venster Logboek om bestanden uit het logboek te verwijderen. Selecteer in de bovenste menubalk het gedeelte "Geschiedenis" en de opdracht "Toon volledige geschiedenis". Als u het menu niet op het paneel kunt vinden, klikt u eenmaal met de rechtermuisknop op het paneel, zet u in het vervolgkeuzemenu de markering tegenover de regel "Menupaneel".

Stap 4

Vouw in het geopende venster Journaal de lijst met bezochte sites uit voor de periode die u nodig hebt. Zoek en selecteer in de weergegeven lijst het bestand dat u wilt wissen, klik er met de rechtermuisknop op en selecteer de opdracht "Verwijderen" in het vervolgkeuzemenu. Als u alle verwijzingen naar een bron wilt verwijderen, en niet alleen een link naar een specifieke pagina, selecteert u de opdracht "Deze site vergeten" in het vervolgkeuzemenu.

Stap 5

Om de geschiedenis voor een dag, week of maand te verwijderen, selecteert u de juiste sectie en klikt u er met de rechtermuisknop op. Selecteer in het vervolgkeuzemenu, net als in de vorige stap, de opdracht "Verwijderen" of druk op de Delete-toets. De opdrachten "Alles selecteren" en "Verwijderen" zijn ook beschikbaar in de bovenste menubalk van het journaalvenster.

Stap 6

Het principe van het verwijderen van bestanden uit andere logboeken, of het nu het systeemgebeurtenislogboek is of de antivirus die op uw computer is geïnstalleerd, is vergelijkbaar met het hierboven beschreven principe. Selecteer het gewenste bestand en geef de opdracht "Verwijderen" met behulp van het vervolgkeuzemenu, de bovenste menubalk of de Delete-toets.

Aanbevolen: