Hoe Het Logbestand Te Wissen

Inhoudsopgave:

Hoe Het Logbestand Te Wissen
Hoe Het Logbestand Te Wissen

Video: Hoe Het Logbestand Te Wissen

Video: Hoe Het Logbestand Te Wissen
Video: BlackBerry 9700 - Logbestanden wissen 2024, Maart
Anonim

Logbestanden worden gebruikt om bepaalde gebeurtenissen vast te leggen die verband houden met de uitvoering van de gebruikelijke taken van de computer. Vaak moeten ze na een bepaalde tijd worden schoongemaakt om het werk op de computer in het huidige besturingssysteem te optimaliseren.

Hoe het logbestand te wissen
Hoe het logbestand te wissen

instructies:

Stap 1

Selecteer in de eigenschappen van het menu "Deze computer" het item dat verantwoordelijk is voor het beheer. In Windows Seven en Windows Vista staat dit item aan de linkerkant van de menubalk Deze computer. U kunt dit menu ook starten vanuit het "Beheer" in het configuratiescherm. Er zou een speciale beheerconsole op uw scherm moeten verschijnen.

Stap 2

Let bij het werken met logbestanden op accountbeperkingen, aangezien alle acties alleen door de beheerder mogen worden uitgevoerd. Gasten en andere beperkte accounts kunnen dit niet doen.

Stap 3

Zoek de items Event Viewer en Utilities Viewer in het menu Computerbeheer. Bekijk elk van hun secties zorgvuldig en beslis vervolgens welke u wilt verwijderen.

Stap 4

Wis in de gebeurtenisviewer de logboeken van het Windows-besturingssysteem door het met de linkermuisknop te selecteren. Vouw het item "Actie" uit en start vervolgens het contextmenu door het met de rechtermuisknop te selecteren.

Stap 5

Selecteer in het venster dat op uw scherm wordt weergegeven het item met de naam "Alle gebeurtenissen wissen" en, als u dit echt wilt, bevestigt u de handeling in het dialoogvenster dat verschijnt. Wacht tot het einde van het verwijderen van de inhoud van de logbestanden van uw computer.

Stap 6

Gebruik speciale computeroptimalisatieprogramma's om logbestanden op een duidelijkere en snellere manier op te schonen, meestal kunnen ze ook worden geconfigureerd om hun inhoud automatisch op te schonen. Gewoonlijk is het wissen van logboeken een kleine taak van dergelijke programma's, maar ze kunnen handig zijn om de computer te versnellen, ongebruikte services te verwijderen en onnodige processen te beëindigen. Ze voeren ook schijfdefragmentatie, foutcorrectie, opschonen van RAM uit, enzovoort.

Aanbevolen: