Hoe Het Logbestand Te Bekijken

Inhoudsopgave:

Hoe Het Logbestand Te Bekijken
Hoe Het Logbestand Te Bekijken
Anonim

Als u bij het gebruik van uw client voor het uitwisselen van instant messages de functie voor het opslaan van geschiedenis hebt geactiveerd, kan deze worden bekeken in de vorm van een speciaal logbestand dat automatisch door het programma op uw harde schijf wordt aangemaakt.

Hoe het logbestand te bekijken
Hoe het logbestand te bekijken

instructies:

Stap 1

Schakel de weergave van verborgen bestanden en mappen op uw besturingssysteem in. Open hiervoor het menu "Mapopties" in het configuratiescherm en selecteer in het geopende venster het tabblad Vormgevingsinstellingen. Blader door de lijst met posities tot het einde, vink het vakje "Toon inhoud van verborgen mappen op uw computer" aan en schakel het vakje "Verberg extensies voor geregistreerde bestandstypen" uit. Pas de wijzigingen toe en klik op OK.

Stap 2

Open uw lokale schijf. Om het logbestand van het ICQ-programma te bekijken, opent u de map Document and Settings, nadat u eerder een gebruikersnaam hebt geselecteerd, als het programma zo is geïnstalleerd dat slechts één gebruiker het kan invoeren. Als het programma vanaf elk account op de computer kan worden uitgevoerd, opent u de map Alle gebruikers.

Stap 3

Zoek het berichtengeschiedenislogboek, dat zich in een map bevindt met een naam die overeenkomt met de naam en versie van de messenger. De gegevens erin kunnen ook worden gedeeld door ICQ-accounts en de berichtengeschiedenisrecords kunnen voor elk van de contacten anders zijn, in dit geval bevinden ze zich in de map die overeenkomt met zijn naam, gespecificeerd door het programma. Het hangt allemaal af van de geïnstalleerde versie en het type besturingssysteem. Logbestanden kunnen met elke teksteditor worden geopend.

Stap 4

Als u de logbestanden van andere clients wilt bekijken, gebruik dan dezelfde volgorde, met het verschil dat de mappen worden genoemd volgens de naam van het gebruikte programma. Als u de gewenste items niet kunt vinden, bladert u ook door de systeemmappen van de toepassing onder Programmabestanden, Documenten en instellingen, Alle programma's, Gebruikersdocumenten. Veel programma's gebruiken platte tekst om systeemvermeldingen te maken.

Aanbevolen: