Hoe Een Tmp-bestand Te Verwijderen

Inhoudsopgave:

Hoe Een Tmp-bestand Te Verwijderen
Hoe Een Tmp-bestand Te Verwijderen
Anonim

Bij het gebruik van computerprogramma's en het surfen op internet verschijnen automatisch tijdelijke bestanden. Ze worden gemaakt in de vorm van cachebestanden en back-ups. Na het afsluiten van het programma worden ze meestal verwijderd, maar sommige stapelen zich op op de harde schijf.

Hoe een tmp-bestand te verwijderen
Hoe een tmp-bestand te verwijderen

instructies:

Stap 1

Tijdelijke bestanden worden opgeslagen in de map Temp. Ze zijn meestal te herkennen aan de extensie.tmp. Nadat de programma's zijn beëindigd, worden ze niet altijd verwijderd en beginnen ze zich daarom op te hopen op de harde schijf. Tijdelijke bestanden worden ook aangemaakt tijdens het surfen op internet. Deze informatie versnelt de lancering van veelgebruikte webpagina's (dit is handig, maar alleen als de computer één gebruiker heeft). Bij langdurig actief gebruik van de computer wordt de vrije ruimte op de harde schijf steeds kleiner. Reinig daarom regelmatig de computerschijven van tijdelijke bestanden.

Stap 2

U kunt onnodige bestanden verwijderen met behulp van de hulpprogramma's van het besturingssysteem. Als u Windows gebruikt, klikt u op Start - Programma's - Bureau-accessoires - Systeemwerkset - Schijfopruiming. Selecteer station C. Het programma schat de hoeveelheid ruimte die wordt gebruikt door onnodige bestanden. Vink de vakjes aan naast "Tijdelijke internetbestanden", "Tijdelijke bestanden", "Tijdelijke webclientbestanden", "Oude bestanden comprimeren", "Prullenbak" en klik op OK. U kunt de inhoud van deze mappen verwijderen zonder uzelf schade te berokkenen.

Stap 3

Om de mappen Tijdelijke internetbestanden en tijdelijke bestanden handmatig te wissen, gaat u naar de map C: Documenten en instellingen. Ga in de mappen van verschillende accounts naar Lokale instellingen, waar de mappen Tijdelijke en Tijdelijke internetbestanden zich bevinden. Bestanden van hen kunnen worden verwijderd, evenals bestanden uit de geschiedenis. Er zijn cookies in de map Tijdelijke internetbestanden. Ze hoeven niet altijd te worden verwijderd, omdat ze u helpen - ze slaan uw aanmeldingen en wachtwoorden op voor snelle toegang tot webpagina's. Er is nog een Temp-map in de C: Windows-map, als je wilt, ruim deze ook op.

Stap 4

Er is ook speciale software om uw computer op te schonen van onnodige bestanden, bijvoorbeeld het programma Ccleaner. Nadat u dit programma heeft gestart, vinkt u de vakjes aan naast de soorten bestanden die u wilt verwijderen en klikt u op de knop "Opschonen".

Aanbevolen: