Hoe Een Computer Uit Een Domein Te Verwijderen

Inhoudsopgave:

Hoe Een Computer Uit Een Domein Te Verwijderen
Hoe Een Computer Uit Een Domein Te Verwijderen

Video: Hoe Een Computer Uit Een Domein Te Verwijderen

Video: Hoe Een Computer Uit Een Domein Te Verwijderen
Video: How to remove a Windows 10 PC or Server from a domain safely 2024, Mei
Anonim

Met de mogelijkheid om gebruikersaccounts, beveiligingsbeleid en netwerkbronnen centraal te beheren, vereenvoudigt een Windows-domein de beheertaken aanzienlijk. Netwerkaanmelding en werken in het domein is echter alleen mogelijk met een functionerende server. Daarom is het soms nodig om een computer uit het domein te halen.

Hoe een computer uit een domein te verwijderen
Hoe een computer uit een domein te verwijderen

Het is nodig

  • - een computer met Windows;
  • - een account met beheerdersrechten.

instructies:

Stap 1

Open het mapvenster van het Windows Configuratiescherm. Om dit te doen, selecteert u in het menu dat wordt weergegeven wanneer u op de knop "Start" klikt, die zich in de taakbalk op het bureaublad bevindt, het item "Instellingen". Er wordt een kindermenu geopend. Klik daarin op het item "Configuratiescherm".

Stap 2

Als informatie in het configuratiescherm per categorie wordt weergegeven, schakelt u over naar de klassieke weergave door op de overeenkomstige link in het blok "Configuratiescherm" aan de rechterkant te klikken. U kunt ook naar de categorie Prestaties en onderhoud navigeren door een snelkoppeling te openen of een item met die naam te kiezen in het gedeelte Ga van het menu Beeld.

Stap 3

Open het dialoogvenster Systeemeigenschappen. Zoek hiervoor de snelkoppeling met de naam "Systeem" in het configuratiescherm en open deze door te dubbelklikken of door het item "Openen" van het contextmenu te gebruiken.

Stap 4

Open het dialoogvenster "Computernaam wijzigen". Ga in het dialoogvenster Systeemeigenschappen naar het tabblad Computernaam. Klik op de knop "Wijzigen".

Stap 5

Haal de computer uit het domein. Activeer in de bedieningsgroep "Lid" van het dialoogvenster "Computernaam wijzigen" de optie "Werkgroep:". Het onderstaande tekstvak wordt actief. Voer WORKGROUP erin in. Klik op OK om de wijzigingen toe te passen. Er wordt een dialoogvenster weergegeven met velden voor het invoeren van een gebruikersnaam en wachtwoord. Klik daarin op de knop OK, evenals in de twee berichtvakken die hierna verschijnen.

Stap 6

Start uw computer opnieuw op om de wijzigingen door te voeren en u kunt aan de slag buiten het Windows-domein. Klik op de Start-knop op de taakbalk op uw bureaublad. Selecteer in het menu dat verschijnt "Computer uitschakelen". Start opnieuw op door op de juiste knop te klikken of een optie te selecteren in het weergegeven dialoogvenster. Wacht tot het proces is voltooid en log in als een lokale gebruiker.

Aanbevolen: