Wat Zijn De Computeruitvoerapparaten?

Inhoudsopgave:

Wat Zijn De Computeruitvoerapparaten?
Wat Zijn De Computeruitvoerapparaten?

Video: Wat Zijn De Computeruitvoerapparaten?

Video: Wat Zijn De Computeruitvoerapparaten?
Video: Geen geluid in Windows 2024, Mei
Anonim

Apparaten voor informatie-uitvoer zijn een verscheidenheid aan randapparaten die een digitale code omzetten in een andere vorm die geschikt is voor menselijke waarneming.

Wat zijn de computeruitvoerapparaten?
Wat zijn de computeruitvoerapparaten?

Tegenwoordig is er een grote verscheidenheid aan verschillende uitvoerapparaten. Ze kunnen allemaal worden onderverdeeld in verschillende groepen, dit zijn apparaten voor het weergeven van informatie op het scherm, apparaten voor het weergeven van geluid en apparaten voor het weergeven van andere informatie.

Apparaten voor beelduitvoer

Apparaten voor de uitvoer van visuele informatie zijn onder meer: monitor, printer en plotter. De monitor is het meest populaire apparaat voor het weergeven van informatie, want zonder dit wordt het gebruik van een computer gewoonweg onmogelijk. Het principe van de monitor is dat hij de door de computer aangeleverde videosignalen omzet in beeld.

Een moderne monitor bestaat direct uit een scherm, een voeding, een behuizing en meerdere besturingskaarten erin. De videosignalen zelf worden gemaakt en naar de monitor gevoerd door een videokaart, die ook een uitvoerapparaat is. In sommige gevallen kan in plaats van een monitor een tv worden gebruikt die met een speciale kabel op een computer is aangesloten.

Een printer is een speciaal randapparaat waarmee u elektronische tekst kunt vertalen naar een fysiek medium, namelijk papier. Tegenwoordig zijn verschillende MFP's (multifunctionele apparaten) populairder, die zowel een printer als een scanner zijn (verschillende modellen hebben verschillende functionaliteit).

Een plotter, of met andere woorden een plotter, is ook een apparaat voor het uitvoeren van informatie, alleen in dit geval kunnen complexe grafische tekeningen, kaarten of tekeningen op papier worden afgedrukt.

Geluidsuitvoerapparaten

Apparaten voor audio-uitvoer zijn onder meer: ingebouwde computerluidspreker (pc-luidspreker), luidsprekers en hoofdtelefoons. Tegenwoordig wordt de pc-luidspreker praktisch niet gebruikt, of liever gezegd, hij wordt alleen gebruikt voor signaleringsfouten, maar hij geeft geen geluid weer. Voorheen werd dit apparaat gebruikt op verschillende IBM-pc's en compatibele pc's.

Luidsprekers of akoestische systemen zijn tegenwoordig het meest populaire audio-uitvoerapparaat. Luidsprekers kunnen single-lane of multi-lane zijn. Single-zijbandsystemen worden tegenwoordig praktisch niet gebruikt, omdat ze niet veel worden gebruikt.

In multibandsystemen zijn er meerdere geluidskoppen waaraan het bijbehorende signaal wordt toegevoerd. Koptelefoons zijn, in tegenstelling tot luidsprekers, een middel om persoonlijk naar audio-informatie te luisteren, en in alle andere opzichten zijn ze volledig identiek aan luidsprekers.

Andere uitvoerapparaten

Andere apparaten voor informatie-uitvoer zijn onder meer een joystick, namelijk het vermogen om te trillen, bijvoorbeeld bij een botsing, en een videokaart, omdat deze de belangrijkste rol speelt bij het opbouwen en verzenden van een beeld naar een monitor.

Aanbevolen: