Eerder Geïnstalleerde Windows Verwijderen

Inhoudsopgave:

Eerder Geïnstalleerde Windows Verwijderen
Eerder Geïnstalleerde Windows Verwijderen

Video: Eerder Geïnstalleerde Windows Verwijderen

Video: Eerder Geïnstalleerde Windows Verwijderen
Video: Top 5 voorgeïnstalleerde handige Windows 10 programma's 2024, April
Anonim

Het komt vaak voor dat wanneer u een besturingssysteem installeert zonder de harde schijf te formatteren, bestanden van eerdere exemplaren van Windows op de harde schijf blijven staan. Naast het feit dat ze wat ruimte op de lokale schijf innemen, is de opstartlijst wanneer je de computer aanzet ook een onaangenaam moment - elke keer dat je een besturingssysteem moet kiezen.

Eerder geïnstalleerde Windows verwijderen
Eerder geïnstalleerde Windows verwijderen

instructies:

Stap 1

Bewerk handmatig de systeemopstartlijst die op het scherm verschijnt wanneer u de computer aanzet. Selecteer hiervoor het menu-item "Systeemeigenschappen" in het "Configuratiescherm" en ga naar het tabblad "Geavanceerd". Selecteer in de regel met instellingen van het besturingssysteem de huidige kopie als standaard en stel de time-out voor automatische selectie in op 3 seconden of minder.

Stap 2

Maak verborgen mappen en bestanden zichtbaar. Om dit te doen, klikt u in een geopende map op het menu-item "Extra". Selecteer vervolgens "Mapopties" en "Bekijken". Blader door de posities in de lijst die tot het einde verschijnt, vink het vakje aan naast het item "Verborgen bestanden en mappen weergeven". Wijzigingen toepassen.

Stap 3

Bewerk handmatig de opstartlijst van het systeem. Om dit te doen, zoekt u met behulp van de zoekfunctie het bestand boot.ini (dat voorheen verborgen was) en opent u het met de standaard Kladblok-toepassing. Schrijf daar het volgende:

[bootloader]

time-out = 30

standaard = meerdere (0) schijf (0) rdisk (0) partitie (1) WINDOWS

[besturingssystemen]

multi (0) schijf (0) rdisk (0) partitie (1) WINDOWS = "Microsoft Windows XP Professional RU" / noexecute = optin / fastdetect

Stap 4

Wees uiterst voorzichtig bij het invoeren van de code, want een klein foutje kan een volledige herinstallatie van het systeem betekenen. Als u uw wijzigingen niet kunt opslaan, is het bestand beveiligd tegen wijzigingen. Om dit te doen, klikt u er met de rechtermuisknop op, selecteert u "Eigenschappen", schakelt u het kenmerk "Alleen-lezen" uit en past u de wijzigingen toe.

Stap 5

Start uw systeem opnieuw op. Open het lokale station van uw computer met gegevens van eerdere besturingssystemen. Verwijder ze.

Stap 6

Vaak kunnen deze bestanden en mappen niet op de gebruikelijke manier worden verwijderd. Probeer een geforceerd gegevensverwijderingsprogramma zoals Unlocker, dat u op internet kunt krijgen. U kunt ook proberen ze te verwijderen door in te loggen op het systeem vanuit de veilige modus - om dit te doen, drukt u tijdens het opstarten van de computer op de F8-toets en selecteert u de gewenste Windows-aanmeldingsmodus.

Stap 7

De volgende keer dat u het besturingssysteem installeert, kunt u het beste de partitie formatteren die het eerder geïnstalleerde exemplaar van Windows bevatte. Het is zeer ongewenst om bestanden van eerdere besturingssystemen op de computer te vinden.

Aanbevolen: