Een Programma Uit De Geïnstalleerde Lijst Verwijderen

Inhoudsopgave:

Een Programma Uit De Geïnstalleerde Lijst Verwijderen
Een Programma Uit De Geïnstalleerde Lijst Verwijderen

Video: Een Programma Uit De Geïnstalleerde Lijst Verwijderen

Video: Een Programma Uit De Geïnstalleerde Lijst Verwijderen
Video: Een Programma verwijderen binnen Windows 10 2024, April
Anonim

Als er tijdens het verwijderen van Windows-toepassingen iets gebeurt dat niet is voorzien door de geprogrammeerde procedure, kan het resultaat zijn dat de vermeldingen met betrekking tot deze toepassing uit het register worden verwijderd. Als gevolg hiervan blijft het reeds verwijderde programma in de lijst met geïnstalleerde verwijderingswizards. Een poging om zo'n fantoomtoepassing opnieuw te verwijderen, zal resulteren in een bericht over de onmogelijkheid om de te verwijderen bestanden te vinden en dienovereenkomstig de verwijderingsprocedure uit te voeren. U kunt de overblijfselen van vermeldingen in het systeemregister die betrekking hebben op de problematische toepassing zelf verwijderen, zonder tussenkomst van de Windows-wizard Verwijderen.

Een programma uit de geïnstalleerde lijst verwijderen
Een programma uit de geïnstalleerde lijst verwijderen

instructies:

Stap 1

U moet de procedure starten door het bedieningspaneel te starten. Dit kan in het hoofdmenu (de "Start"-knop). In het besturingssysteem Windows XP bevindt de link om het paneel te starten zich in de subsectie "Instellingen" van het hoofdmenu.

Stap 2

Open het Configuratiescherm en voer het hulpprogramma Programma's toevoegen/verwijderen uit.

Stap 3

Nadat het hulpprogramma een volledige lijst heeft samengesteld met toepassingen die op de computer zijn geïnstalleerd, moet u de vermelding vinden voor het programma dat met een fout is verwijderd. Hier moet u de spelling van de programmanaam onthouden - u heeft deze nodig om in het register te zoeken. U hoeft het hulpprogramma niet te sluiten, maar vouw het gewoon samen - indien nodig kunt u het uitvouwen en de namen controleren.

Stap 4

Nu moet u de Windows Register-editor openen. Het uitvoerbare bestand bevindt zich in de systeemmap van het besturingssysteem, maar het is niet nodig om het daar te zoeken - u kunt het dialoogvenster voor het starten van het programma gebruiken. Om het te openen drukt u op de toetsencombinatie CTRL + R. Voer in het dialoogvenster "regedit" in (zonder aanhalingstekens) en klik op "OK".

Stap 5

Bij de eerste bewerking in de Register-editor moet u een kopie van de huidige instellingen opslaan voordat u begint met bewerken. Om dit te doen, selecteert u het item "Exporteren" in het gedeelte "Bestand" van het editormenu en slaat u een kopie op. Vanuit dit bestand kunt u, indien nodig, met behulp van het item "Importeren" in het menu van de editor de huidige status van het register herstellen.

Stap 6

Navigeer vervolgens door de registerstructuur in het linkerdeelvenster naar het gedeelte Verwijderen. Het volledige pad zou er als volgt uit moeten zien: HKEY_LOCAL_MACHINE => SOFTWARE => Microsoft => Windows => CurrentVersion => Installatie ongedaan maken

Stap 7

In het gedeelte Verwijderen moet u de sleutel vinden voor het programma dat moet worden verwijderd. Zoek in het linkerdeel van de editor op de naam van het programma. De naam hoeft niet exact overeen te komen met wat er in de lijst met geïnstalleerde applicaties staat - de gelijkenis van deze namen is voldoende. Wanneer u een vergelijkbare sleutel vindt, opent u deze en zoekt u de parameter met de naam DispiayName in de lijst. Door erop te klikken, ziet u de volledige naam van het gevonden programma in de vorm waarin het is geschreven in de lijst met geïnstalleerde programma's. Als dit is wat u zoekt - ga verder met de volgende stap, zo niet - onderzoek de andere sleutels in het gedeelte Verwijderen.

Stap 8

De volgende stap is om de gevonden sleutel in het register te verwijderen - sluit de lijst met parameters en klik met de rechtermuisknop op de sleutel. In het contextmenu moet u het item "Verwijderen" selecteren.

Stap 9

Om ervoor te zorgen dat het verwijderde programma niet langer in de lijst met geïnstalleerde programma's staat, sluit u de wizard Programma's toevoegen/verwijderen en opent u deze opnieuw. De wizard scant het register opnieuw en maakt een lijst met geïnstalleerde toepassingen.

Aanbevolen: