Meer Informatie Over Het Geïnstalleerde RAM-geheugen?

Inhoudsopgave:

Meer Informatie Over Het Geïnstalleerde RAM-geheugen?
Meer Informatie Over Het Geïnstalleerde RAM-geheugen?

Video: Meer Informatie Over Het Geïnstalleerde RAM-geheugen?

Video: Meer Informatie Over Het Geïnstalleerde RAM-geheugen?
Video: Werkgeheugen of RAM Geheugen, Wat Is Dat Precies? 2024, April
Anonim

Computer-RAM is een van de belangrijke componenten die de algehele prestaties van een pc bepalen. Zelfs als je een krachtige processor en een goede discrete grafische kaart hebt, maar niet genoeg RAM, zul je niet het volledige potentieel van je computer kunnen benutten. Daarom is het belangrijk om de informatie erover te kennen, want voor een krachtig systeem moeten alle componenten in balans zijn.

Meer informatie over het geïnstalleerde RAM-geheugen?
Meer informatie over het geïnstalleerde RAM-geheugen?

instructies:

Stap 1

Op deze manier kunt u de hoeveelheid RAM achterhalen. Klik met de rechtermuisknop op het pictogram Deze computer. Er verschijnt een contextmenu. Selecteer in dit menu de opdracht "Eigenschappen". Daarna wordt een venster geopend waarin informatie wordt gegeven over de hoeveelheid RAM van de computer. Deze methode heeft één nadeel. Als uw systeem meer dan vier gigabyte RAM heeft en u een 32-bits besturingssysteem gebruikt, wordt er slechts vier gigabyte of minder weergegeven.

Stap 2

U kunt meer te weten komen over de hoeveelheid RAM met behulp van een speciale applicatie waarmee u niet alleen de hoeveelheid RAM kunt achterhalen, maar ook het type en de frequentie van de werking. Hiervoor heeft u het programma CPU-Z nodig. Download het van een van de vele softwareportals op het Russische internet. Het is volledig gratis. Als de versie van het programma dat u hebt gedownload moet worden geïnstalleerd, installeer deze dan op uw computer. De meeste versies van CPU-Z vereisen geen installatie en worden rechtstreeks vanuit de map uitgevoerd.

Stap 3

Voer het programma uit. Ga na het starten naar het tabblad Geheugen. Er wordt een venster geopend met informatie over uw RAM. De regel Grootte geeft de totale hoeveelheid RAM weer, de regel Type - het type.

Stap 4

Ga vervolgens naar het tabblad SPD. Klik op het pijlpictogram in de linkerbovenhoek. Er verschijnt een lijst met slots waarop de RAM-strips zijn aangesloten. Wanneer u het slotnummer selecteert, ziet u in het venster volledige informatie over de geheugenmodule die in dit slot is geïnstalleerd. U kunt dus zeer gedetailleerde informatie over elk van hen vinden.

Stap 5

Als u een slot selecteert en het informatiescherm is leeg, betekent dit dat er geen modules in het slot zijn geïnstalleerd. Dienovereenkomstig kan bij het upgraden van een computer een extra geheugenbalk erin worden geïnstalleerd.

Aanbevolen: