Geïnstalleerde Certificaten Bekijken

Inhoudsopgave:

Geïnstalleerde Certificaten Bekijken
Geïnstalleerde Certificaten Bekijken

Video: Geïnstalleerde Certificaten Bekijken

Video: Top 5 voorgeïnstalleerde handige Windows 10 programma's 2022, December
Anonim

Een van de manieren om de veiligheid in het besturingssysteem Windows te garanderen, is door certificaten te gebruiken: digitaal ondertekende documenten die services, websites, gebruikers of apparaten verifiëren. Certificaten worden uitgegeven door een certificeringsinstantie en worden opgeslagen in systeemmappen op de harde schijf van uw computer.

Geïnstalleerde certificaten bekijken
Geïnstalleerde certificaten bekijken

instructies:

Stap 1

Om alle geïnstalleerde certificaten te bekijken, selecteert u Uitvoeren in het menu Start en typt u certmgr.msc bij een opdrachtprompt. Vouw in de beheerconsole voor certificaten de onderliggende knooppunten uit die certificaatinformatie bevatten.

Stap 2

Om informatie over elk document te krijgen, plaatst u de muisaanwijzer erop en klikt u met de rechtermuisknop. Selecteer in het vervolgkeuzemenu de opdracht "Openen". Klik in het tabblad "Samenstelling" op "Eigenschappen" en vink in de lijst "Tonen" het item "Alle" aan zodat het systeem gedetailleerde informatie over dit document weergeeft.

Stap 3

Browsers bevatten ook informatie over geïnstalleerde certificaten. Als u IE gebruikt, selecteert u de opdracht "Internetopties" in het menu "Extra" en gaat u naar het tabblad "Inhoud". Klik op de knop "Certificaten". Gebruik de richtingspijlen naar rechts en links in de rechterbovenhoek om door de tabbladen te navigeren.

Stap 4

Voor gedetailleerde informatie over een afzonderlijk document, selecteert u het met de cursor en klikt u op Bekijken. Gebruik de knop "Geavanceerd" voor informatie over aanvullende parameters.

Stap 5

Als u Mozilla Firefox hebt geïnstalleerd, selecteert u de optie Opties in het menu Extra. Ga naar de tabbladen "Geavanceerd" en "Versleuteling". Klik op Certificaten bekijken. De ontwikkelaars van deze browser hebben besloten om niet-vertrouwde certificaten niet in een aparte groep te plaatsen.

Stap 6

Voor meer informatie over elk certificaat, plaats de muisaanwijzer erop en klik op Bekijken. U kunt de status van het document wijzigen, verwijderen of verplaatsen met behulp van de bijbehorende knoppen.

Stap 7

Om de certificaten in Opera te bekijken, selecteert u in het menu "Instellingen" "Algemene instellingen" en gaat u naar het tabblad "Geavanceerd". Klik aan de linkerkant van het scherm op Beveiliging en klik op Certificaatbeheer.

Stap 8

Het tabblad "Goedgekeurd" bevat een lijst met geïnstalleerde certificaten. Klik op Bekijken voor gedetailleerde informatie over elk certificaat.

Populair per onderwerp