Een Lokale Schijf Verwijderen

Inhoudsopgave:

Een Lokale Schijf Verwijderen
Een Lokale Schijf Verwijderen

Video: Een Lokale Schijf Verwijderen

Video: Een Lokale Schijf Verwijderen
Video: DRN - Demonteren laptop harde schijf 2024, Mei
Anonim

Fysiek apparaat - de harde schijf van een computer voor gebruikers verschijnt in de vorm van verschillende lokale partities (schijven). Deze verdeling van de uniforme adresruimte van de harde schijf is echter voorwaardelijk en wordt uitgevoerd op softwareniveau. Partitionering is nodig om het systeemgebied van de schijf en andere functionele partities toe te wijzen. In dit geval kunt u altijd het eerder geselecteerde lokale gebied verwijderen. Tegenwoordig kan het formaat van schijven worden gewijzigd zonder het minste verlies van informatie van de schijf. Dergelijke bewerkingen worden uitgevoerd met elke versie van Partition Magic.

Een lokale schijf verwijderen
Een lokale schijf verwijderen

Noodzakelijk

Partitie Magie

instructies:

Stap 1

Download en installeer Partition Magic op uw computer. Voer het programma uit via de snelkoppeling naar de toepassing op het bureaublad of vanuit het menu van de Start-knop. Het venster dat wordt geopend, toont alle harde schijven die op uw computer zijn aangesloten, evenals hun partitie in lokale partities.

Stap 2

Lokale schijven in het venster worden aangeduid met Latijnse letters. Onthoud het bestandssysteem waarin deze schijf is geformatteerd voordat u een gebied verwijdert dat u niet langer nodig hebt. Het is noodzakelijk om de adresruimte in de toekomst aan een andere lokale schijf te koppelen.

Stap 3

Selecteer het te verwijderen gebied met de muis en selecteer de items van het hoofdprogrammamenu "Partitie" - "Verwijderen". Het lokale schijfgebied wordt grijs en gemarkeerd als "Niet toegewezen".

Stap 4

Voor verder gebruik van de adresruimte van de externe schijf en de gegevens die deze bevat, koppelt u het niet-toegewezen gebied aan een andere geselecteerde partitie. In dit geval is het wenselijk dat het bestandssysteem van deze partitie samenvalt met het bestandssysteem van de externe schijf.

Stap 5

Selecteer het gewenste gedeelte van de schijf en open de hoofdmenu-items van de applicatie "Partition" - "Move / Resize". Een venster voor het wijzigen van de grootte van de lokale schijf met behulp van het niet-toegewezen gebied verschijnt op het scherm. Verplaats de schuifregelaar met de muis en pak het hele grijze gebied van de verwijderde schijf in de huidige partitie. Klik op de knop "Ok".

Stap 6

De informatie van de externe schijf bevindt zich nu in een andere lokale partitie. Om alle bewerkingen op de schijven toe te passen, selecteert u de menu-items "Algemeen" - "Wijzigingen toepassen". Bevestig de uitvoering van alle bewerkingen op verzoek van het programma. Vervolgens verwijdert de toepassing de lokale schijf.

Aanbevolen: