Een Tweede Lokale Schijf Maken Local

Inhoudsopgave:

Een Tweede Lokale Schijf Maken Local
Een Tweede Lokale Schijf Maken Local

Video: Een Tweede Lokale Schijf Maken Local

Video: Een Tweede Lokale Schijf Maken Local
Video: Nieuwe partitie maken met Schijfbeheer 2024, Mei
Anonim

Er zijn verschillende manieren om belangrijke gegevens te bewaren in het geval van een storing in het besturingssysteem. Een daarvan is het maken van een extra lokale schijf voor het opslaan van belangrijke informatie.

Een tweede lokale schijf maken local
Een tweede lokale schijf maken local

Het is nodig

Partitiebeheer, Windows Vista of Seven-schijf

instructies:

Stap 1

Er zijn verschillende opties om een tweede lokale schijf te maken. De keuze hangt af van hoe u het wilt doen. U moet ook overwegen of u een besturingssysteem gaat installeren of dat er al een beschikbaar is.

Stap 2

Laten we eerst eens kijken naar een situatie waarin u een besturingssysteem moet installeren, nadat u hiervoor eerder een tweede partitie op uw harde schijf hebt gemaakt. Deze bewerking is mogelijk bij het installeren van Windows Vista of Seven.

Stap 3

Voer het installatieprogramma uit en start dit proces. Op een gegeven moment verschijnt er een venster met een lijst met harde schijven op het scherm. Klik op de knop Schijfinstallatie. Geef de partitie op waarvan u de tweede lokale schijf wilt scheiden. Klik op de knop Verwijderen.

Stap 4

Klik nu op de knop "Maken". Stel het bestandssysteemtype van de toekomstige partitie en de grootte ervan in. Herhaal deze stap om een tweede lokale schijf te maken. Kies er een uit en installeer het besturingssysteem erop.

Stap 5

Maar er zijn vaak situaties waarin u een tweede partitie moet maken zonder het besturingssysteem opnieuw te installeren. In dergelijke gevallen is het gebruikelijk om speciale hulpprogramma's te gebruiken. Download het programma Partitiebeheer. Houd er rekening mee dat niet alle versies compatibel zijn met 64-bits systemen.

Stap 6

Installeer het programma, start uw computer opnieuw op en voer het uit. Open het menu Quick Create Sectie. Specificeer de harde schijf, van de vrije ruimte waarvan de nieuwe partitie zal worden gemaakt. Klik volgende . Selecteer het bestandssysteemtype van de nieuwe lokale schijf en stel de grootte ervoor in. Opmerking: sinds de originele schijf wordt niet geformatteerd, een nieuwe partitie kan alleen worden gemaakt vanuit het vrije gebied.

Stap 7

Zoek de knop "Toepassen" op de hoofdwerkbalk van het programma en klik erop. Het maken van een nieuwe partitie kan enkele uren duren.

Aanbevolen: