Hoe Alle Windows Van De Lokale Schijf Te Verwijderen

Inhoudsopgave:

Hoe Alle Windows Van De Lokale Schijf Te Verwijderen
Hoe Alle Windows Van De Lokale Schijf Te Verwijderen

Video: Hoe Alle Windows Van De Lokale Schijf Te Verwijderen

Video: Hoe Alle Windows Van De Lokale Schijf Te Verwijderen
Video: Hoe een partitie te verwijderen in Windows 7/8/10 2024, April
Anonim

Soms is het nodig om meerdere besturingssystemen tegelijk op één computer te installeren. Ze worden meestal op één lokale harde schijfpartitie geïnstalleerd. Later kan het nodig zijn om slechts één besturingssysteem te gebruiken, maar dit behoort niet tot de geïnstalleerde besturingssystemen. U kunt proberen ze allemaal om de beurt te verwijderen en vervolgens de gewenste te installeren. Maar er is een eenvoudigere optie: in één klap alle OS van de lokale schijf slopen.

Hoe alle Windows van de lokale schijf te verwijderen
Hoe alle Windows van de lokale schijf te verwijderen

Noodzakelijk

  • - Computeren;
  • - opstartschijf met Windows XP OS.

instructies:

Stap 1

Er zijn slechts twee manieren om alle besturingssystemen tegelijkertijd te verwijderen. Dit is om de partitie te formatteren, wat niet rechtstreeks vanuit het besturingssysteem kan worden gedaan, of gewoon de lokale partitie te verwijderen. In beide gevallen gaat het om het verlies van informatie van de lokale schijf. Kopieer dus voordat u met de bewerking begint de bestanden die u nodig hebt naar een andere partitie op uw harde schijf of naar een USB-flashstation.

Stap 2

Voor de volgende stappen moet u een opstartbare schijf hebben met het besturingssysteem Windows XP. Het is op het voorbeeld van dit besturingssysteem dat de situatie zal worden beschouwd. Voordat u met de bewerking begint, moet de schijf zich in het optische station van de computer bevinden.

Stap 3

Zet uw computer aan. Na het inschakelen moet u onmiddellijk op de F5-toets drukken (alternatief kan op sommige systemen de F8- of F2-toets worden gebruikt). Na het indrukken van de juiste toets zou het normale laden van het besturingssysteem moeten stoppen. In plaats daarvan zou het BOOT-menu moeten openen. In dit menu kunt u de opstartbron van het besturingssysteem selecteren. Selecteer uw optische drive en druk op Enter. Nadat de schijf in het station is rondgedraaid, drukt u op een willekeurige toets.

Stap 4

Het proces van het laden van bestanden in RAM zal beginnen. Wacht tot het eerste dialoogvenster verschijnt. Druk vervolgens op Enter en vervolgens op - F8. Druk in het volgende dialoogvenster op Esc. Er verschijnt een lijst met lokale harde-schijfpartities. Nu heb je twee opties: ofwel de lokale partitie zelf verwijderen, ofwel deze formatteren. Selecteer de optie "Sectie verwijderen".

Stap 5

Selecteer de partitie van het lokale besturingssysteem. Druk vervolgens op de toetsen D en L. Dan verschijnt de regel "Onzichtbaar gebied" in het venster. Selecteer het en druk vervolgens op de toetsen C en Enter. U hebt nu een schone lokale partitie waarop geen besturingssystemen zijn geïnstalleerd. Als u wilt, kunt u doorgaan met het installeren van Windows XP, of de computer uitschakelen (met de knop op de behuizing) en later een ander besturingssysteem installeren.

Aanbevolen: