Een Systeem Kiezen Bij Het Opstarten

Inhoudsopgave:

Een Systeem Kiezen Bij Het Opstarten
Een Systeem Kiezen Bij Het Opstarten

Video: Een Systeem Kiezen Bij Het Opstarten

Video: Een Systeem Kiezen Bij Het Opstarten
Video: 001 Word opstarten, openen, opslaan en algemene uitleg 2024, April
Anonim

Als er twee besturingssystemen op de computer zijn geïnstalleerd, verschijnt tijdens het opstarten een selectievenster waarin de gebruiker kan bepalen welke versie van het besturingssysteem moet worden uitgevoerd. Door de juiste instelling van de keuze van het besturingssysteem kunt u het werken op de computer comfortabeler en veiliger maken.

Een systeem kiezen bij het opstarten
Een systeem kiezen bij het opstarten

instructies:

Stap 1

Als u een tweede Windows-besturingssysteem op uw computer hebt geïnstalleerd, moet u bij het opstarten van het systeem degene selecteren die u nodig hebt en 30 seconden wachten voordat het start, of op Enter drukken. Dit is vrij onhandig, dus de keuze van het besturingssysteem en de startparameters moeten correct worden geconfigureerd.

Stap 2

Open het Configuratiescherm: "Start" - "Configuratiescherm". Zoek en open de regel "Systeem", selecteer het tabblad "Geavanceerd" in het venster dat wordt geopend. Zoek daarop het gedeelte "Opstarten en herstellen" en klik op de knop "Opties".

Stap 3

U ziet een venster voor de opstartinstellingen van het besturingssysteem. Als u wilt, kunt u het selectievenster voor het besturingssysteem bij het opstarten volledig verwijderen door het vinkje bij "Een lijst met besturingssystemen weergeven" uit te schakelen. In dit geval wordt het systeem geladen dat standaard is geladen. In de regel "Besturingssysteem standaard geladen", kunt u elk besturingssysteem kiezen dat u nodig hebt.

Stap 4

Ondanks de mogelijkheid van bovenstaande optie, is het beter om het keuzemenu niet uit te schakelen, ook niet als je maar één besturingssysteem gebruikt. In het geval van problemen met het hoofdbesturingssysteem, kunt u altijd opstarten vanaf het tweede, belangrijke bestanden opslaan en rustig beginnen met het herstellen van het hoofdbesturingssysteem. Als het selectiemenu is uitgeschakeld, heeft u deze mogelijkheid niet.

Stap 5

Om niet 30 seconden te wachten met laden, wijzigt u de tijd in de regel "De lijst met besturingssystemen weergeven" van 30 seconden in 3. Drie seconden is voldoende om indien nodig een ander besturingssysteem te selecteren. Laat in de regel "Herstelopties weergeven" 30 seconden staan. U kunt het menu met herstelopties oproepen door bij het opstarten van het systeem op F8 te drukken. Als het besturingssysteem om de een of andere reden weigert op te starten, selecteert u Boot Last Known Good Configuration in de lijst met herstelopties. Dit is vaak genoeg voor een succesvolle download.

Stap 6

In het geval dat je Linux samen met Windows hebt geïnstalleerd, neemt Grub, de meest voorkomende Linux-bootloader, meestal de bootloader-functies over. Om het opstarten aan te passen - kies bijvoorbeeld welk besturingssysteem standaard zal opstarten, je kunt op twee manieren gaan. De eerste is om het configuratiebestand grub.cfg te bewerken. De specifieke configuratie-opties zijn afhankelijk van de Linux-versie, kijk op het net voor hen. En de tweede, eenvoudigere manier is om het programma startupmanager te installeren. Het zal u helpen om het laden van besturingssystemen grafisch te configureren.

Aanbevolen: