Een Besturingssysteem Kiezen Bij Het Opstarten

Inhoudsopgave:

Een Besturingssysteem Kiezen Bij Het Opstarten
Een Besturingssysteem Kiezen Bij Het Opstarten

Video: Een Besturingssysteem Kiezen Bij Het Opstarten

Video: Windows 10 - Opstartproblemen Oplossen Volledige Zelfstudie 2022, December
Anonim

Het komt voor dat één besturingssysteem niet genoeg is voor normaal gebruik. In dit geval zijn in de regel meerdere besturingssystemen geïnstalleerd. Dit is handig wanneer u met oude programma's moet werken die moeilijk op nieuwere besturingssystemen kunnen worden uitgevoerd. Nadat het tweede besturingssysteem is geïnstalleerd, rijst de vraag, hoe kies je degene die je nodig hebt?

Een besturingssysteem kiezen bij het opstarten
Een besturingssysteem kiezen bij het opstarten

Het is nodig

Een computer met twee besturingssystemen

instructies:

Stap 1

Nadat u het tweede besturingssysteem hebt geïnstalleerd, zet u de computer aan. Wanneer het systeem opstart, zou er een dialoogvenster moeten verschijnen met een lijst van besturingssystemen die op de harde schijf van de computer zijn geïnstalleerd.

Stap 2

Selecteer met de pijltjes op het toetsenbord het besturingssysteem dat je op dat moment nodig hebt en druk op Enter. Daarna zal het door u gekozen besturingssysteem opstarten in de normale modus.

Stap 3

Als het dialoogvenster waarin u het besturingssysteem kunt selecteren niet verschijnt, maar gewoon een van de besturingssystemen heeft opgestart, moet u enkele instellingen invoeren. Klik hiervoor met de rechtermuisknop op het pictogram "Deze computer" en selecteer "Eigenschappen" in het contextmenu. Klik in het volgende venster op "Geavanceerde systeeminstellingen".

Stap 4

Zoek vervolgens op het tabblad "Geavanceerd" het gedeelte met de naam "Opstarten en herstellen" en selecteer daarin "Opties". Zoek het item "Een lijst met besturingssystemen weergeven" en vink het aan. Klik vervolgens op OK. Klik in het volgende venster ook op OK.

Stap 5

Start je computer opnieuw op. Nu verschijnt precies het dialoogvenster waarin u het besturingssysteem kunt selecteren.

Stap 6

Als u twee harde schijven in uw computer hebt geïnstalleerd en op elke schijven een besturingssysteem is geïnstalleerd, wordt het venster voor het selecteren van het besturingssysteem mogelijk niet weergegeven. In dit geval kunt u het besturingssysteem selecteren door de harde schijf te selecteren waarop het vereiste besturingssysteem is geïnstalleerd.

Stap 7

Zet de computer aan en druk direct daarna meerdere keren op de Del-toets. Hiermee gaat u naar het BIOS van uw computer. Gebruik nu de pijlen op uw toetsenbord om het prioriteitsgedeelte van het opstartapparaat te selecteren. Plaats in dit gedeelte op het cijfer "1" de harde schijf met het besturingssysteem dat u op dit moment nodig heeft. Sla de instellingen op. De computer zal opnieuw opstarten en starten vanaf de harde schijf van uw keuze met het gewenste besturingssysteem.

Populair per onderwerp