Hoe Te Kiezen Bij Het Laden Van Het Besturingssysteem

Inhoudsopgave:

Hoe Te Kiezen Bij Het Laden Van Het Besturingssysteem
Hoe Te Kiezen Bij Het Laden Van Het Besturingssysteem
Anonim

Veel gebruikers installeren meerdere besturingssystemen tegelijk op een computer. Deze oplossing heeft zowel voor- als nadelen. Door het opstarten van het besturingssysteem correct te configureren, kunt u het werkcomfort op uw computer aanzienlijk verbeteren.

Hoe te kiezen bij het laden van het besturingssysteem
Hoe te kiezen bij het laden van het besturingssysteem

instructies:

Stap 1

Als er twee Windows-besturingssystemen op de computer zijn geïnstalleerd, moet de gebruiker bij het opstarten van het systeem het gewenste besturingssysteem selecteren en op Enter drukken of 30 seconden wachten voordat het besturingssysteem automatisch start, dat standaard wordt geladen. Deze instellingen kunnen worden gewijzigd door handigere systeemstartparameters te kiezen.

Stap 2

Open: "Start" - "Configuratiescherm" - "Systeem" - "Geavanceerd". Klik in het gedeelte Opstarten en herstellen op de knop Opties. Selecteer boven aan het geopende venster in de vervolgkeuzelijst het besturingssysteem dat standaard moet opstarten. Als je het gewenste besturingssysteem al hebt geladen en je hoeft het niet te selecteren, verander dan niets in de vervolgkeuzelijst.

Stap 3

U kunt de weergave van de lijst met besturingssystemen bij het opstarten uitschakelen door het vinkje weg te halen bij "De lijst met besturingssystemen weergeven", en wanneer de computer opstart, zal het besturingssysteem onmiddellijk starten, standaard geladen. Dit klinkt misschien handig, maar het is het beste om de weergave van de lijst met besturingssystemen niet uit te schakelen. Als er iets met het hoofdbesturingssysteem gebeurt, kunt u altijd vanaf het tweede opstarten en waardevolle gegevens opslaan. Als de lijst niet wordt weergegeven, heeft u deze optie niet.

Stap 4

Wijzig voor het gemak de tijd in de regel "Lijst met besturingssystemen weergeven" van 30 seconden in 3 - dit is voldoende om indien nodig het tweede besturingssysteem te selecteren. Laat in de regel "Herstelopties weergeven" 30 seconden staan. U kunt de herstelopties bekijken door aan het begin van het systeem op F8 te drukken.

Stap 5

Als je een Linux-besturingssysteem hebt geïnstalleerd met Windows, dan fungeert Grub als een bootloader. In sommige distributies, bijvoorbeeld ASPLinux, kun je de lijst met opstartbare besturingssystemen wijzigen via de overeenkomstige optie in de instellingen. In sommige distributies moet je het bestand bewerken: boot / grub / menu.lst. Bewerk het eerst met het besturingssysteem dat u wilt. U kunt een eenvoudiger pad inslaan met het hulpprogramma StartUp Manager. Met zijn hulp kunt u het opstarten van het systeem eenvoudig en snel configureren.

Aanbevolen: