Hoe Over Te Schakelen Naar Linux

Inhoudsopgave:

Hoe Over Te Schakelen Naar Linux
Hoe Over Te Schakelen Naar Linux

Video: Hoe Over Te Schakelen Naar Linux

Video: Hoe Over Te Schakelen Naar Linux
Video: How to fix linux mint ( or ubuntu ) sound problems on realtek sound card INSTANTLY !!! 2024, Mei
Anonim

Als u Windows gebruikt, kunt u na verloop van tijd overschakelen naar Linux. Dit besturingssysteem is stabieler en betrouwbaarder, maar er is weinig software voor ontwikkeld. Als alles correct is gedaan, kunt u gemakkelijk van het ene besturingssysteem naar het andere overschakelen. U kunt echter met enkele moeilijkheden te maken krijgen.

Hoe over te schakelen naar Linux
Hoe over te schakelen naar Linux

Noodzakelijk

Personal computer, Linux-schijf

instructies:

Stap 1

Tijdens de overgang kunt u de openSuSE Linux-distributies gebruiken en natuurlijk Ubuntu / Kubuntu / Xubuntu. Maar toch, het is beter om de distributie te nemen die dichter bij de officiële versie ligt. Voordat u Linux installeert, moet u open programma's gebruiken in plaats van gesloten programma's. U kunt bijvoorbeeld in OpenOffice.org werken in plaats van Microsoft Office. U kunt de OpenCD gebruiken. Door deze programma's te gebruiken, raak je sneller gewend aan Linux. Gebruik open formaten. Hierdoor kunt u sneller en comfortabeler overschakelen naar het Linux-besturingssysteem. Gebruik waar mogelijk zogenaamde "live" distributies. U kunt bijvoorbeeld Knoppix gebruiken. Selecteer een distributie om te migreren. Installeer de software op uw computer en configureer eventueel benodigde programma's.

Stap 2

Met GNU / Linux kunt u Windows OS parallel gebruiken. Het besturingssysteem kan worden geselecteerd wanneer de computer opstart. Maak een back-up van belangrijke bestanden voordat u doorgaat. Bewaar alles op een aparte partitie op je harde schijf. Controleer voordat u naar Linux migreert of uw hardware de software ondersteunt.

Stap 3

Exporteer uw Outlook-e-mailinstellingen indien nodig. Selecteer hiervoor de secties Bestand en Importeren en exporteren. Klik op de knop Volgende. Selecteer vervolgens Persoonlijk mapbestand. Selecteer de sectie met de naam Persoonlijke mappen bovenaan, specificeer Inclusief submappen. Verwijder Windows niet tijdens de installatie. Als u problemen ondervindt met Linux, kunt u terugkeren naar de normale werking.

Stap 4

Start uw distributie. Ga naar het BIOS op uw computer, geef daar de cd op die als opstartbaar zal worden gebruikt. De Linux-schijf begint op te starten. De installatie gebeurt in twee secties - root en SWAP. Selecteer de componenten die u wilt installeren en voer alle instellingen uit. Je kunt niet alle programma's tegelijk installeren, maar alleen die programma's die je nodig hebt om te werken.

Aanbevolen: