Hoe U Uw Windows 8-computer Correct Afsluit

Inhoudsopgave:

Hoe U Uw Windows 8-computer Correct Afsluit
Hoe U Uw Windows 8-computer Correct Afsluit

Video: Hoe U Uw Windows 8-computer Correct Afsluit

Video: Hoe U Uw Windows 8-computer Correct Afsluit
Video: Windows 8 - Access the PC Settings menu 2024, Mei
Anonim

Tegenwoordig wordt het Windows 8-besturingssysteem bijna overal gebruikt, maar bij het overschakelen naar dit besturingssysteem ondervonden veel gebruikers een aantal problemen, en een van de onderste houdt verband met het afsluiten van de computer via het systeem zelf.

Hoe u uw Windows 8-computer correct afsluit
Hoe u uw Windows 8-computer correct afsluit

Met de release van Windows 8 moeten veel van de dingen die u doet om uw systeem te beheren, anders worden gedaan. Dit komt natuurlijk vooral door de nieuwe interface van het systeem. Nu staan alle knoppen op verschillende plaatsen, er is geen werkbalk, taalbalk en meer. Sommige gebruikers hebben het probleem ondervonden van het afsluiten en opnieuw opstarten van hun computer, omdat zelfs het Start-menu er nu anders uitziet en zich op een andere plaats bevindt.

De standaardmanier om uw computer af te sluiten in Windows 8

Om de gebruiker in staat te stellen de pc uit te schakelen of opnieuw op te starten, moet de muiscursor naar de rechterbenedenhoek van het scherm worden verplaatst en moet worden gewacht tot het zijmenu met verschillende pictogrammen verschijnt (dit paneel speelt nu de rol van het "Start"-menu). Hier moet u het pictogram voor inschakelen vinden, waaronder "Instellingen" staat en op de afbeelding "Uitschakelen" klikken. Nadat u erop heeft geklikt, wordt een speciaal menu geopend waarin u kunt kiezen voor "De computer uitschakelen" of "Opnieuw opstarten".

Maak een snelkoppeling om uw pc af te sluiten

Er is een andere manier om uw computer af te sluiten. Om dit te doen, moet u een speciaal pictogram op het bureaublad maken waarmee u de pc van de gebruiker kunt uitschakelen. Open hiervoor het bureaublad, klik met de rechtermuisknop op een lege ruimte en selecteer "Snelkoppeling maken" in het contextmenu dat verschijnt. Vervolgens moet u de speciale opdracht shutdown.exe -s -t 00 invoeren en op Volgende klikken. Daarna moet u een naam voor de snelkoppeling opgeven en deze op uw bureaublad opslaan.

Na deze eenvoudige manipulaties is de snelkoppeling voor het uitschakelen van de computer helemaal klaar en zal de noodzaak om een aantal verschillende acties uit te voeren verdwijnen. Dubbelklik op het pictogram om het uit te schakelen. Om het label visueler te maken, kunt u het pictogram ervan wijzigen. Dit gebeurt in de eigenschappen van de snelkoppeling, die met de rechtermuisknop kan worden geopend. In de eigenschappen moet u op de knop "Icoon wijzigen" klikken, waarna het gewenste pictogram wordt geselecteerd en de wijzigingen worden opgeslagen. Hetzelfde pictogram kan worden vastgezet in de betegelde interface van het besturingssysteem Windows 8. Klik hiervoor met de rechtermuisknop en selecteer het juiste item ("Pin to Start Menu").

Als gevolg hiervan kan de gebruiker profiteren van een van deze tips. Besteed bijvoorbeeld wat tijd aan het maken van een snelkoppeling, waarna hij niet langer naar de zijbalk hoeft te gaan en alle punten doorloopt. De uitschakeling zal dan ook een minimum aan tijd in beslag nemen.

Aanbevolen: