Hoe De Harde Schijf Van Het Systeem Te Formatteren

Inhoudsopgave:

Hoe De Harde Schijf Van Het Systeem Te Formatteren
Hoe De Harde Schijf Van Het Systeem Te Formatteren

Video: Hoe De Harde Schijf Van Het Systeem Te Formatteren

Video: Hoe De Harde Schijf Van Het Systeem Te Formatteren
Video: (Dutch) Partities beheren, formatteren, en hernoemen in Windows 7, 8, 8.1 en 10 2024, Mei
Anonim

Standaardtools van Windows-besturingssystemen worden meestal gebruikt om sommige partities van de harde schijf te formatteren. Het probleem is dat deze methode niet geschikt is voor het verwijderen van informatie van de systeempartitie van de schijf.

Hoe de harde schijf van het systeem te formatteren
Hoe de harde schijf van het systeem te formatteren

instructies:

Stap 1

Door een partitie op de harde schijf te formatteren, wordt de informatie die erop is opgeslagen volledig gewist. Als u een schijf hebt waarmee u toegang hebt tot de opdrachtregel of de DOS-modus van de computer, plaatst u deze in de schijf en zet u de pc aan. Voer na het laden van de opdrachtregel de opdracht disklist in en bekijk de lijst met bestaande partities. Geef de letter op van degene die u wilt opmaken.

Stap 2

Voer de opdrachtindeling C: in en druk op de Enter-toets. In dit voorbeeld is C de letter van de gewenste partitie. Wacht op het bericht dat de bewerking met succes is voltooid.

Stap 3

Een andere manier om informatie van de lokale systeemschijf te verwijderen, is door er een nieuw besturingssysteem op te installeren. Gebruik hiervoor de Windows-installatieschijf. Nadat u het menu hebt geopend met de keuze van de partitie om door te gaan met de installatie, selecteert u degene die u wilt opschonen. Selecteer in het volgende venster "Formaat naar NTFS" en bevestig de start van het proces.

Stap 4

Wanneer u met de Windows Seven-installatieschijf werkt, kunt u niet alleen de gewenste partitie formatteren, maar ook de parameters ervan wijzigen, namelijk: het volume uitbreiden, verwijderen, meerdere partities samenvoegen tot een enkele lokale schijf.

Stap 5

Een andere optie voor het formatteren van de systeempartitie van de harde schijf is om deze op een andere computer aan te sluiten. Met deze methode kunt u het besturingssysteem starten vanaf een andere harde schijf en bewerkingen uitvoeren op uw schijfpartities. In het geval dat uw besturingssysteem niet meer wordt geladen, kunt u belangrijke informatie naar een andere schijfpartitie kopiëren. Gebruik deze methode als u met uw computer geen toegang hebt tot de informatie die u nodig hebt.

Aanbevolen: