Hoe Het Systeem Op Een Externe Harde Schijf Te Installeren

Inhoudsopgave:

Hoe Het Systeem Op Een Externe Harde Schijf Te Installeren
Hoe Het Systeem Op Een Externe Harde Schijf Te Installeren

Video: Hoe Het Systeem Op Een Externe Harde Schijf Te Installeren

Video: Hoe Het Systeem Op Een Externe Harde Schijf Te Installeren
Video: How to Install Windows 10 in External Hard Drive | Install Portable Windows in External Hard Drive 2024, April
Anonim

Er zijn situaties waarin het besturingssysteem onverwacht crasht op het moment dat u toegang moet krijgen tot de bestanden die op de harde schijf zijn opgeslagen. In een dergelijke situatie zou een harde schijf met een geïnstalleerd besturingssysteem zeer nuttig zijn. Heb je bijvoorbeeld een externe harde schijf, dan kun je er een besturingssysteem op installeren en eventueel de computer opstarten om toegang te krijgen tot informatie.

Hoe het systeem op een externe harde schijf te installeren
Hoe het systeem op een externe harde schijf te installeren

Noodzakelijk

  • - een speciale assembly van het Windows PE-besturingssysteem;
  • - hulpprogramma PeToUSB.

instructies:

Stap 1

Een besturingssysteem installeren op een harde schijf is heel goed mogelijk. Maar er zijn een aantal nuances. U kunt bijvoorbeeld waarschijnlijk geen volwaardig besturingssysteem op een externe harde schijf installeren. Om precies te zijn, het kan en zal werken, maar het zal niet werken. Daarom is het nodig om iets anders te handelen, namelijk om een speciale assembly van het Windows PE-besturingssysteem te installeren.

Stap 2

Eerst moet u een afbeelding van het Windows PE-besturingssysteem downloaden. Deze OS-variant is eenvoudig te vinden op internet. Daarna moet u het PeToUSB-hulpprogramma downloaden. En het laatste wat je nodig hebt is een archiver. Het is raadzaam om WinRar te gebruiken, een van de nieuwste versies van het programma.

Stap 3

Pak na het downloaden van het besturingssysteem de afbeelding uit. Om dit te doen, klikt u er gewoon met de rechtermuisknop op en selecteert u "Bestanden uitpakken". Selecteer vervolgens de map waarin de bestanden worden uitgepakt. Als de archiveringsfuncties niet zijn geïntegreerd in het contextmenu, gebruik dan het archiveringsmenu om de afbeelding uit te pakken.

Stap 4

Voer het hulpprogramma PeToUSB uit. Het programmamenu toont een lijst met stations die op uw computer zijn aangesloten. Selecteer uw externe harde schijf. Zoek daarna in het programmamenu de regel Schijfindeling inschakelen, waarna u het vakje aanvinkt.

Stap 5

Zoek vervolgens de regel Bronpad naar gebouwde BartPE WinPE-bestanden. Er zal een bladerknop naast staan. Klik op deze knop en geef het pad op naar de map waar u de afbeelding met de besturingssysteembestanden hebt uitgepakt. Helemaal onderaan staat de regel Bestandskopie inschakelen. Vink het vakje naast deze regel aan. Klik vervolgens op "Start". Het proces van het installeren van het besturingssysteem op uw externe schijf begint. Je hoeft alleen maar te wachten tot het klaar is. U kunt het opstarten van de computer vanaf externe schijven activeren in het BIOS-menu.

Aanbevolen: