Hoe Windows XP Te Formatteren

Inhoudsopgave:

Hoe Windows XP Te Formatteren
Hoe Windows XP Te Formatteren

Video: Hoe Windows XP Te Formatteren

Video: Hoe Windows XP Te Formatteren
Video: Windows XP Formatting and Clean Installation 2024, Mei
Anonim

Het formatteren van een harde schijf verwijdert alle gegevens erop en wordt in verschillende gevallen gebruikt, zoals het installeren van een nieuw besturingssysteem of het verwijderen van virussen. In tegenstelling tot eerdere versies van het systeem, kunt u een schijf in Windows XP niet meer rechtstreeks vanaf het systeem formatteren.

Hoe Windows XP te formatteren
Hoe Windows XP te formatteren

instructies:

Stap 1

U kunt een harde schijf alleen rechtstreeks vanuit Windows XP formatteren als deze verwijderbaar is en niet de systeembestanden bevat die nodig zijn om het besturingssysteem te laten werken. Ga naar de map "Mijn Computer" en klik met de rechtermuisknop op de naam van de verwisselbare harde schijf die op het systeem is aangesloten en selecteer de functie "Formatteren". Volg daarna de instructies op het scherm om de bewerking te voltooien.

Stap 2

Om het hoofdsysteemstation te formatteren, moet u uw computer opnieuw opstarten. Zorg ervoor dat u alle gegevens die u nodig hebt op verwisselbare media opslaat, want formatteren zal alles wissen. Druk tijdens het opstarten op DEL om het BIOS te openen. Geef de cd-rom of een ander medium met de besturingssysteembestanden op dat het installatiemedium is als eerste stap bij het opstarten van de computer. Volg de instructies op het scherm om naar de fase van het formatteren van de harde schijf te gaan.

Stap 3

Geef de partitie op waar het systeem wordt geïnstalleerd tijdens het formatteren. U kunt uw harde schijf bijvoorbeeld in twee of meer partities splitsen, die elk een besturingssysteem van de ene of de andere versie hebben, en dan kunt u ertussen schakelen terwijl de computer opstart.

Stap 4

Selecteer het bestandssysteem waaronder de gewenste harde schijfpartitie zal werken na het formatteren. U kunt FAT32 of NTFS specificeren. Dit laatste is betrouwbaarder voor Windows XP, maar als uw computerconfiguratie zwak is, kiest u FAT32.

Stap 5

Druk desgevraagd op de F-toets op uw toetsenbord om het formatteren te bevestigen. Wacht tot het einde van het proces en zorg ervoor dat de installatie van het systeem doorgaat. Als er fouten optreden, start u uw computer opnieuw op en probeert u de schijf te formatteren met andere instellingen.

Aanbevolen: