Hoe De Schijf Te Formatteren En Windows Opnieuw Te Installeren

Inhoudsopgave:

Hoe De Schijf Te Formatteren En Windows Opnieuw Te Installeren
Hoe De Schijf Te Formatteren En Windows Opnieuw Te Installeren

Video: Hoe De Schijf Te Formatteren En Windows Opnieuw Te Installeren

Video: Mijn windows laptop formatteren en volledig opnieuw herinstalleren. 2022, December
Anonim

Als zich een groot aantal virussen op uw systeemschijf heeft verzameld en geen enkele behandeling en verwijdering van malware al helpt, kunt u het beste het besturingssysteem opnieuw installeren. En tijdens het installatieproces wordt de systeempartitie geformatteerd. Daarna worden alle virussen en malware van uw computer verwijderd.

Hoe de schijf te formatteren en Windows opnieuw te installeren
Hoe de schijf te formatteren en Windows opnieuw te installeren

Het is nodig

opstartdiskette met Windows 7-distributiekit

instructies:

Stap 1

Voordat u doorgaat met het opnieuw installeren van het besturingssysteem, moet u alle belangrijke informatie overbrengen naar een andere partitie van de harde schijf of naar een USB-flashstation.

Stap 2

Vervolgens zullen we het proces van het installeren van het besturingssysteem bekijken met behulp van het voorbeeld van Windows 7. Daarom heeft u voor uw werk een opstartbare schijf nodig met de distributie van dit besturingssysteem. De schijf moet zich in het optische station van uw computer bevinden voordat u met de installatie begint.

Stap 3

Zet uw computer aan. Druk direct na het inschakelen op F8. Als alternatief kunnen andere toetsen werken, bijvoorbeeld F5, F2. Over het algemeen kun je degene die je nodig hebt vinden door te zoeken. Na het indrukken van de juiste toets komt u in het BOOT-menu.

Stap 4

Selecteer in dit menu uw optische drive en druk op Enter. Druk vervolgens op een willekeurige toets op het toetsenbord. De schijf wordt geactiveerd en het installatieproces van het besturingssysteem begint. U ziet een venster voor het uploaden van bestanden.

Stap 5

Vervolgens verschijnt het venster "Windows installeren". In dit venster kunt u het tijdformaat en de invoertaal selecteren. Klik na het selecteren van deze opties op Volgende. Klik in het volgende venster op "Installeren". Vink vervolgens het vakje aan naast de regel "Ik accepteer de licentieovereenkomst" en ga verder. Selecteer "Volledige installatie".

Stap 6

Daarna verschijnt een venster waarin een lijst met partities op de harde schijf staat. Klik met de linkermuisknop op de systeempartitie. Klik vervolgens met de linkermuisknop op de optie "Formatteren" (onderaan het venster). Na een paar seconden wordt de schijf geformatteerd. Klik nogmaals met de linkermuisknop op de systeempartitie en klik vervolgens op "Volgende".

Stap 7

Het verdere proces is bijna volledig geautomatiseerd. U hoeft praktisch niets anders te doen, behalve dat u een gebruikersnaam en wachtwoord moet kiezen (als u dat wilt), evenals enkele internetinstellingen (als er beschikbare verbindingen zijn).

Populair per onderwerp