Hoe Windows Te Verwijderen Zonder Te Formatteren

Inhoudsopgave:

Hoe Windows Te Verwijderen Zonder Te Formatteren
Hoe Windows Te Verwijderen Zonder Te Formatteren

Video: Hoe Windows Te Verwijderen Zonder Te Formatteren

Video: Hoe Windows Te Verwijderen Zonder Te Formatteren
Video: Mijn windows laptop formatteren en volledig opnieuw herinstalleren. 2024, Mei
Anonim

Op de meeste consumentencomputers in de moderne wereld wordt een bepaalde versie van Windows uitgevoerd. Microsoft legt zijn eigen beperkingen op aan het gebruik van zijn producten. Een van deze beperkingen is het onvermogen om de vorige versie van Windows te verwijderen tijdens de installatie van een nieuw systeem. De keuze is beperkt tot het proberen het systeem te herstellen en de systeempartitie te formatteren. Hoe kunt u het systeem verwijderen zonder de harde schijfpartitie waarop het zich bevindt te formatteren?

Hoe Windows te verwijderen zonder te formatteren
Hoe Windows te verwijderen zonder te formatteren

Noodzakelijk

Windows-computer, Windows Live-cd-image

instructies:

Stap 1

Zoek op internet (of van vrienden) een afbeelding van de Windows Live Cd-opstartschijf en brand deze op een leeg medium of maak er een opstartbare USB-stick mee. Houd er rekening mee dat de Live-cd is gemaakt op de Windows XP-kernel.

Stap 2

De grootste moeilijkheid bij het verwijderen van Windows is dat het besturingssysteem zichzelf niet laat verwijderen, dat wil zeggen systeemmappen. Om een dergelijke mogelijkheid te laten verschijnen, moet u de computer opstarten vanaf een ander medium, bijvoorbeeld een optische schijf of een USB-flashstation. Om de computer met dergelijke media op te starten, gaat u naar de BIOS-instellingen van het moederbord (druk op F2 of Del tijdens het opstarten van de computer). Stel op het tabblad Opstarten de apparaatselectievolgorde in zodat het optische station of USB-apparaat eerst komt.

Stap 3

Start uw computer op vanaf de Live-cd. Dit proces kost meer tijd dan het gebruikelijke opstarten van het systeem vanaf de harde schijf, wacht tot het is afgelopen.

Stap 4

Start vervolgens de "Bestandsbeheerder". Ga naar het systeemstation, meestal het C:-station, en verwijder de mappen Windows, Program Files en Users. Opgemerkt moet worden dat de bestanden die zijn opgeslagen op het bureaublad en in de mappen "Mijn documenten", "Mijn afbeeldingen" enzovoort, zich in de map "Gebruikers" bevinden. Sla de vereiste gegevens ergens anders op voordat u deze map verwijdert. Als alternatief kunt u, in plaats van deze te verwijderen, de map Gebruikers hernoemen door deze een andere naam te geven, bijvoorbeeld Kopiëren, maar dit bespaart veel onnodige informatie die u later moet verwijderen.

Stap 5

Verwijder alle systeembestanden in de hoofdmap van de C:-schijf en na het uitvoeren van deze bewerkingen blijven alleen bestanden en mappen met informatie op de systeempartitie staan en kunt u er een nieuw besturingssysteem op installeren zonder te formatteren.

Aanbevolen: