Hoe Te Formatteren Via BIOS

Inhoudsopgave:

Hoe Te Formatteren Via BIOS
Hoe Te Formatteren Via BIOS

Video: Hoe Te Formatteren Via BIOS

Video: Hoe Te Formatteren Via BIOS
Video: Настройки BIOS ПК 2023, December
Anonim

Bij het gebruik van een computer kunnen zich verschillende situaties voordoen. Een daarvan is het formatteren van de harde schijf, die wordt uitgevoerd via het BIOS. Veel mensen denken dat dit proces onmogelijk is, maar dat is het niet. Om de harde schijf via het BIOS-systeem te formatteren, moet u bepaalde bewerkingen uitvoeren.

Hoe te formatteren via BIOS
Hoe te formatteren via BIOS

Het is nodig

Persoonlijke computer

instructies:

Stap 1

BIOS-formattering wordt uitgevoerd met een diskette. Pak het en plaats het in de schijf. Open het "Configuratiescherm" via "Start", en selecteer de optie "Programma's en Windows-componenten toevoegen of verwijderen". Er gaat een raam voor je open. Klik op het tabblad "Boot Disk" en klik op de knop "Maken". Vervolgens verschijnt er een instructie op het scherm. Het is niet moeilijk om een schijf te maken, volg gewoon alle stappen. Sluit de computer vervolgens volledig af. Plaats de opstartbare diskette in het diskettestation en zet de computer aan. Als het BIOS zelf opstart vanaf een harde schijf, of vanaf een cd, in plaats van vanaf een diskette, installeer dan eerst de boot vanaf de diskette.

Stap 2

Om dit te doen, drukt u bij het opstarten op de knop "Del" aan het begin van de download. Nadat u het BIOS hebt geopend, zoekt u het item in het menu "Geavanceerde BIOS-functies" en voert u het in. Gebruik in het item "First Boot Device" de "PgDn"-toets om de waarde "Floppy" in te stellen. Sluit het menu met de "Esc"-toets. Druk op "F10" om het BIOS af te sluiten. Bevestig het afsluiten samen met het opslaan van de gewijzigde parameters door op "Enter" te drukken. Als u nu de computer aanzet en er zich een opstartbare diskette in de drive bevindt, start de computer niet op vanaf de harde schijf, maar vanaf de diskette.

Stap 3

Er verschijnt een menu op het scherm. Gebruik de cursortoetsen om "No. 2 Start computer with CD-Rom Support" te selecteren. Druk op Enter om de download te bevestigen. Wacht een paar seconden. Wanneer het downloaden is voltooid, knippert de opdrachtregel "A: / ^" onderaan het scherm. Typ op het toetsenbord: het commando "Format C:", en druk nogmaals op "Enter". Nadat er een waarschuwing verschijnt over het mogelijk verwijderen van alle bestanden tijdens het formatteren, drukt u opnieuw op "Enter".

Stap 4

Mogelijk is er nog een andere optie. Als de schijf helemaal nieuw is, verschijnt na het opstarten een bericht: "Geen harde schijven gevonden op de computer." Typ vervolgens op het toetsenbord het commando "Fdisk" en druk op "Enter". Het proces van het partitioneren van de schijf in sectoren zal beginnen. Maak een MS DOS-opstartpartitie. Voer na het opnieuw opstarten de formattering uit. Daarna is de HDD klaar om te werken, namelijk om het besturingssysteem te installeren. Als er een opstartbare cd is in plaats van een diskette, ga dan opnieuw naar het BIOS, zoals hierboven beschreven. Voer in de regel "First Boot Device" de waarde "CD-Rom" in. Volg na het downloaden alle berichten die op het scherm verschijnen. Kies NTFS of Fat32. NTFS is een nieuwer bestandssysteem.

Aanbevolen: