Hoe De Grootte Van De Harde Schijf Te Achterhalen?

Inhoudsopgave:

Hoe De Grootte Van De Harde Schijf Te Achterhalen?
Hoe De Grootte Van De Harde Schijf Te Achterhalen?

Video: Hoe De Grootte Van De Harde Schijf Te Achterhalen?

Video: Hoe De Grootte Van De Harde Schijf Te Achterhalen?
Video: Hoe een partitie te verwijderen in Windows 7/8/10 2024, Mei
Anonim

De capaciteit van de harde schijf is een eigenschap die voor de gebruiker meestal de doorslag geeft bij het kiezen of vervangen van een schijf. Dus hoe kun je het echte volume achterhalen, aangezien gigabytes bij het markeren van harde schijven niet worden gelijkgesteld aan 1024, maar 1000 megabytes. En als in het recente verleden, toen de grootte van de HDD zelden groter was dan 80 GB, dit kon worden verwaarloosd, dan zijn de verliezen met een schijfgrootte van meer dan een terabyte solide cijfers. U kunt informatie krijgen over de werkelijke grootte van uw harde schijf, zowel in het BIOS als via het besturingssysteem en verschillende hulpprogramma's van derden.

Hoe de grootte van de harde schijf te achterhalen?
Hoe de grootte van de harde schijf te achterhalen?

Noodzakelijk

Windows-computer, HDD Life Pro-hulpprogramma, internettoegang

instructies:

Stap 1

Informatie over het volume van de harde schijf is beschikbaar in het BIOS en u kunt deze ook krijgen als er geen besturingssysteem is geïnstalleerd en het onmogelijk is om de behuizing van de systeemeenheid te openen. Zet de computer aan en druk op de DEL-toets (zelden F1, F2, F10). Het hoofdmenu BIOS Setup wordt weergegeven. Afhankelijk van de BIOS-versie verschilt de naam van de optie die de parameters van de schijf bepaalt. De naam kan IDE HDD Auto-Detection, IDE-configuratie zijn. Selecteer de gewenste schijf in de lijst met alle geïnstalleerde media en klik op de Enter-toets. Een venster met HDD-kenmerken wordt geopend, waarin de schijfgrootte wordt aangegeven. Deel megabytes door 1024 om de schijfgrootte om te zetten in gigabytes.

Stap 2

Met hulpprogramma's van het Windows-besturingssysteem kunt u schijfkenmerken verkrijgen via de computerbeheerconsole. Klik met de rechtermuisknop op "Deze computer" en selecteer "Beheren". Ga in het linkervenster naar de module Schijfbeheer. Start de opdracht Eigenschappen door met de rechtermuisknop te klikken op de grafische weergave van het station met het label "Drive 0", "Drive 1", enz., afhankelijk van welke stations u hebt geïnstalleerd. Klik in het dialoogvenster Eigenschappen op het tabblad Volumes. Dit toont de grootte van de schijf en de grootte van de volumes erop.

Stap 3

U kunt hulpprogramma's van derden gebruiken om schijfruimte te bepalen. Een van deze vele hulpprogramma's is HDD Life Pro. Het is gemakkelijk te vinden op internet. Het shareware-programma is voldoende om de grootte van uw harde schijf te bepalen. Download het programma, installeer het op uw computer en voer het uit. Het venster dat wordt geopend, toont gedetailleerde informatie over alle parameters van de schijf, inclusief het volume, dat wordt aangegeven onder de schijfnaam in het bovenste deel van het venster.

Aanbevolen: