Hoe U De Grootte Van Uw Harde Schijf Kunt Achterhalen

Inhoudsopgave:

Hoe U De Grootte Van Uw Harde Schijf Kunt Achterhalen
Hoe U De Grootte Van Uw Harde Schijf Kunt Achterhalen

Video: Hoe U De Grootte Van Uw Harde Schijf Kunt Achterhalen

Video: Hoe U De Grootte Van Uw Harde Schijf Kunt Achterhalen
Video: Wat te doen als je Harde Schijf niet wordt herkend? 2024, April
Anonim

De grootte van de harde schijf heeft op geen enkele manier direct invloed op de kracht van de computer. Maar desalniettemin, hoeveel informatie u op uw computer kunt opslaan, hangt af van de grootte ervan. Zelfs een redelijk capacitieve harde schijf kan immers binnen een paar maanden vol raken. Het is vrij eenvoudig om de capaciteit van uw harde schijf te achterhalen. En als het formaat je te klein lijkt, is dat ook oké, want je kunt altijd een andere harde schijf kopen.

Hoe u de grootte van uw harde schijf kunt achterhalen
Hoe u de grootte van uw harde schijf kunt achterhalen

Noodzakelijk

  • - Computer met Windows-besturingssysteem;
  • - AIDA64 Extreme Edition-programma.

instructies:

Stap 1

Een van de gemakkelijkste manieren om de grootte van een harde schijf te achterhalen, is met het systeem. Open Mijn computer. Klik met de rechtermuisknop op de harde schijfpartitie. Selecteer in het contextmenu dat daarna verschijnt "Eigenschappen".

Stap 2

Zoek in het venster dat verschijnt het gedeelte "Capaciteit". Informatie over de capaciteit zal daar beschikbaar zijn. Nadat u de capaciteit van de ene partitie kent, doet u hetzelfde met de volgende. De som van de partities op de harde schijf is dus de totale capaciteit.

Stap 3

Dergelijke informatie kan ook worden gevonden met behulp van tal van diagnostische programma's. Download AIDA64 Extreme Edition van internet. Installeer het op de harde schijf van uw computer. Voer het programma uit.

Stap 4

Na het scannen van uw systeem, bevindt u zich in het hoofdmenu van AIDA64. Selecteer in het rechtervenster van het programma "Computer" en vervolgens in het volgende venster - "Samenvattingsinformatie". Na een paar seconden toont het programmavenster informatie over alle componenten van de computer.

Stap 5

De informatie zal beschikbaar zijn in secties. Zoek het gedeelte 'Gegevensopslag'. Zoek vervolgens de regel "Totale grootte". De waarde van deze regel is de totale grootte van de harde schijf.

Stap 6

Ook in dit gedeelte vindt u informatie over de modelnaam van uw harde schijf en de fabrikant. Door met de rechtermuisknop op de modelnaam van de harde schijf te klikken, ziet u de link "Productinformatie". Door deze te selecteren, opent u een internetpagina waar u vertrouwd kunt raken met de parameters van de harde schijf.

Aanbevolen: