Hoe De Capaciteit Van Een Harde Schijf Te Achterhalen?

Inhoudsopgave:

Hoe De Capaciteit Van Een Harde Schijf Te Achterhalen?
Hoe De Capaciteit Van Een Harde Schijf Te Achterhalen?

Video: Hoe De Capaciteit Van Een Harde Schijf Te Achterhalen?

Video: Hoe De Capaciteit Van Een Harde Schijf Te Achterhalen?
Video: Harde schijf gevallen of kapot – Hard disk Recovery - Hoe kun je een harde schijf herstellen? 2024, Mei
Anonim

In sommige gevallen, om de grootte van een harde schijf te bepalen, hoeft u alleen maar naar de eigenschappen in Windows Verkenner te kijken. Maar als u voor de taak staat om de capaciteit te achterhalen van een harde schijf die niet op een computer is aangesloten, moet u speciale apparaten gebruiken.

Hoe de capaciteit van een harde schijf te achterhalen?
Hoe de capaciteit van een harde schijf te achterhalen?

instructies:

Stap 1

Als u zich afvraagt hoeveel ruimte er op de harde schijf is op de desktop of laptop die u gebruikt, klikt u op het pictogram "Deze computer" op uw bureaublad om Windows Verkenner te openen. Er is een andere manier om dit venster te openen. Plaats de muisaanwijzer op de Start-knop, klik met de rechtermuisknop en selecteer Open Explorer (of File Explorer) in het menu.

Stap 2

In het geopende venster ziet u een of meer pictogrammen met het label "lokale schijf" (C, D, E, enz.), evenals schijfpictogrammen. Deze laatste zijn voor u niet interessant, aangezien ze niets met de harde schijf te maken hebben. De schijf zelf kan in verschillende partities worden "gesplitst", in welk geval u de grootte van elk ervan moet optellen om de totale capaciteit van de harde schijf te weten te komen. Als er maar één lokale schijf is, is het nog eenvoudiger - ontdek gewoon de capaciteit ervan.

Stap 3

Om dit te doen, klikt u met de rechtermuisknop op het lokale schijfpictogram en selecteert u de opdracht "Eigenschappen" in het contextmenu. Op het tabblad "Algemeen" in het gedeelte "Capaciteit" ziet u gegevens over de grootte van de harde schijf. Houd er echter rekening mee dat het werkelijke volume altijd lager zal zijn dan de gegevens die door de fabrikant zijn aangegeven. Dus, bijvoorbeeld, met de opgegeven grootte van 500 gigabyte, zal de werkelijke schijfcapaciteit slechts 452 gigabyte zijn.

Stap 4

Om het volume te achterhalen van een schijf die niet op de computer is aangesloten, moet u de box gebruiken voor het aansluiten van harde schijven via een USB-connector. Aangezien de schijven in verschillende maten verkrijgbaar zijn en verschillende interface-aansluitingen hebben, moet de doos voor het aansluiten van de harde schijf worden geselecteerd op basis van de parameters. Als de schijf geschikt is qua grootte en aansluit op de bestaande lintkabel met een extra connector, sluit u de harde schijf erop aan nadat u de systeemeenheid hebt geopend en de stroomtoevoer hebt uitgeschakeld. Nadat u met succes verbinding hebt gemaakt met de computer, ontdekt u de schijfcapaciteit met behulp van de bovenstaande methode.

Aanbevolen: