Hoe De CPU-spanning Te Verlagen?

Inhoudsopgave:

Hoe De CPU-spanning Te Verlagen?
Hoe De CPU-spanning Te Verlagen?

Video: Hoe De CPU-spanning Te Verlagen?

Video: Hoe De CPU-spanning Te Verlagen?
Video: can you over clock an locked cpu 2024, Mei
Anonim

Heel vaak worden gebruikers van personal computers of laptops geconfronteerd met het probleem van overmatige oververhitting van de processor tijdens de werking ervan. Een dergelijke verwarming kan leiden tot constante bevriezing van de computer, evenals het verschijnen van het "blauwe scherm van de dood". Wanneer het gehele plastic deel van de laptoptas warm wordt, wordt het onaangenaam om te werken, dit gebeurt ook door de verwarming van de processor. De eenvoudigste manier om de CPU-warmte te verminderen, is door de CPU-spanning te verlagen.

Hoe de CPU-spanning te verlagen?
Hoe de CPU-spanning te verlagen?

Noodzakelijk

RMClock-software

instructies:

Stap 1

Wanneer de spanning van de processor afneemt, neemt de verwarmingstemperatuur af. Om de temperatuur met 20 graden te verlagen, volstaat het om de spanning met 0,2 V te verlagen. Deze handeling kan worden uitgevoerd met behulp van het RMClock-programma. Hiermee kunt u direct met de processor werken. U kunt geschikte waarden instellen en als deze buiten het bereik van mogelijke toegestane waarden voor deze processor vallen, meldt het hulpprogramma dit. Het is vermeldenswaard dat het verlagen van de CPU-spanning geen invloed heeft op de prestaties.

Stap 2

Ga na het starten van het programma naar het tabblad Instellingen, vink het vakje naast "Autoload" aan. Ook vermeldenswaard is het mobiele item. In het hoofdvenster van het programma moet u de primaire spanning (netvoeding) en secundaire spanning (batterijvoeding) instellen. Afhankelijk van het merk van de processor is het de moeite waard om een bepaalde waarde neer te zetten. Voor een Intel-processor moet u bijvoorbeeld het voltage instellen op 1,10V of 1,15V. Stel eerst de eerste waarde in, als de computer niet stabiel is, stel dan de tweede waarde in. Voor AMD-processors zal deze waarde ongeveer hetzelfde zijn: de onderste drempel is 1,00 V en de bovenste drempel moet onafhankelijk worden ingesteld, voor elke processor is deze drempel individueel.

Stap 3

Wees voorzichtig bij het invoeren van waarden, stel de spanning niet hoger in dan 1,40V. Na het instellen van de spanning, moet u de energie-instellingen wijzigen. Klik op het menu "Start", selecteer "Configuratiescherm", het pictogram "Energiebeheer". Vink in het profielselectievenster het item RMClock Power Management aan.

Aanbevolen: