Hoe U De Temperatuur Van Uw Computer Kunt Verlagen

Inhoudsopgave:

Hoe U De Temperatuur Van Uw Computer Kunt Verlagen
Hoe U De Temperatuur Van Uw Computer Kunt Verlagen

Video: Hoe U De Temperatuur Van Uw Computer Kunt Verlagen

Отличия серверных жестких дисков от десктопных
Video: How to Monitor CPU and GPU Temperatures on Windows 10 2023, Februari
Anonim

Een belangrijk nadeel van moderne pc-componenten is hun zeer hoge warmteafvoer. Dit geldt met name voor de processor en grafische kaarten voor games. Het is daarom niet verwonderlijk dat de systeemeenheid erg heet kan worden, vooral in de modus met hoge belasting. En als de frequentie van de processor en videokaart ook wordt overgeklokt, kan de temperatuur van de computer boven normaal stijgen.

Hoe u de temperatuur van uw computer kunt verlagen
Hoe u de temperatuur van uw computer kunt verlagen

instructies:

Stap 1

Om de computercomponenten te koelen wordt gebruik gemaakt van heatsinks, waaraan de koeler is bevestigd. Maar na verloop van tijd worden ze bedekt met stof, respectievelijk worden de pc-componenten slechter gekoeld. Daarom is het van tijd tot tijd nodig om de radiatoren te reinigen van stof en vuil. Koppel hiervoor uw computer los van het stopcontact. Open het deksel van de systeemeenheid.

Stap 2

U kunt een vochtige doek gebruiken om de radiator schoon te maken. De "vinnen" van de radiator zijn het moeilijkst te reinigen van stof. Om dit te doen, kunt u een zachte aquarelborstel gebruiken. Ook de koelkoeler moet worden schoongemaakt. Zorg ervoor dat u het oppervlak van het moederbord, de harde schijven en de videokaart stofvrij maakt. Als gevolg van deze manipulaties zal het koelsysteem efficiënter werken. Dienovereenkomstig zal de algehele temperatuur in de systeemeenheid lager worden.

Stap 3

Als alternatief kunt u, om de temperatuur te verlagen, koeling op de harde schijven installeren. Er zijn verschillende soorten HDD-koeling. De eenvoudigste en goedkoopste zijn kleine ventilatoren die op het oppervlak van harde schijven zijn gemonteerd. Er zijn duurdere opties, bijvoorbeeld grote radiatoren gemaakt in de vorm van een "zak" waarin het apparaat wordt gestoken. Als het geld het toelaat, is het natuurlijk beter om een ​​radiator te kopen. Het werkt stil, het koelniveau is beter en het elimineert ook de trillingen van de harde schijf.

Stap 4

U kunt de temperatuur in de computer ook verlagen door de standaard processorkoeler, die tijdens de montage van de pc wordt geïnstalleerd, te vervangen door een efficiëntere. Er zijn een groot aantal ventilatormodellen. Duurdere koelsystemen zijn uitgerust met grote koellichamen en koelers met een grote diameter. Dergelijke ventilatoren met een lager toerental zullen niet alleen de temperatuur van de computer verlagen, maar ook veel stiller maken.

Populair per onderwerp