Hoe U Uw CPU-gebruik Kunt Verlagen

Inhoudsopgave:

Hoe U Uw CPU-gebruik Kunt Verlagen
Hoe U Uw CPU-gebruik Kunt Verlagen

Video: Hoe U Uw CPU-gebruik Kunt Verlagen

Video: Hoe U Uw CPU-gebruik Kunt Verlagen
Video: How To Fix 100% CPU Usage Windows 10 - 7 WAYS 2024, Mei
Anonim

Overmatig CPU-gebruik wordt meestal veroorzaakt door het installeren en inschakelen van een programma dat de meeste systeembronnen verbruikt. Bij 100% belasting (u kunt dit controleren via de taakbeheerder) loopt de computer vast, worden applicaties langzamer en soms kan alleen een herstart dit probleem oplossen. Dus om het CPU-gebruik te verminderen, kunt u de volgende instructie gebruiken.

Hoe u uw CPU-gebruik kunt verlagen
Hoe u uw CPU-gebruik kunt verlagen

instructies:

Stap 1

Open eerst Windows Taakbeheer. Ga vervolgens naar het gedeelte "Processen" om te zien welke programma's de meeste processorkracht verbruiken. Als dit het programma is dat u nodig hebt, laat het dan met rust. U hoeft alleen te zoeken naar die processen die geen rol spelen bij het werken op een computer. Maar controleer tegelijkertijd, voordat u de verbinding verbreekt, waarom dit of dat proces nodig is, zodat u uzelf beschermt tegen onverwachte problemen.

Stap 2

Typ vervolgens msconfig op uw toetsenbord terwijl het venster Uitvoeren is geopend. Ga dan naar het gedeelte "Opstarten". Op dit tabblad worden alle programma's weergegeven die starten wanneer het systeem wordt ingeschakeld. Verwijder alle onnodige programma's (behalve antivirus, dit is uiterst noodzakelijk voor de juiste werking van de computer), dit zal de werking van het besturingssysteem niet beschadigen.

Stap 3

Nadat u deze stappen hebt voltooid, opent u Taakbeheer opnieuw en gaat u naar het tabblad "Prestaties". Als de CPU-belasting nog steeds hoog is, moet u de schijven defragmenteren. Overmatig gefragmenteerde bestanden vertragen niet alleen de programma's die u nodig hebt, maar nemen ook een groot deel van de CPU-prestaties in beslag. Als u geen tijd heeft om een volledige defragmentatie uit te voeren, voer deze dan alleen uit op de systeemschijf (waarop het besturingssysteem is geïnstalleerd). Misschien zal dit een deel van de belasting van de processor wegnemen.

Stap 4

Ruim tijdelijke bestanden op van uw computer. Dit kan met het gratis programma CCleaner. Op de meest draaiende computers kan dit hulpprogramma enkele gigabytes aan ruimte vrijmaken. U kunt ook een speciale functie voor het opschonen van het register gebruiken. Door deze bewerking uit te voeren, maakt u niet alleen ruimte op uw harde schijf vrij, maar vermindert u ook het CPU-gebruik.

Stap 5

Een mogelijke maar drastische manier om het CPU-gebruik te verminderen, is het systeem volledig opnieuw te installeren. Tegelijkertijd kunt u de systeemeenheid demonteren en stofvrij maken. Het komt voor dat de overmatige belasting van de processor wordt veroorzaakt door een slechte warmteafvoer veroorzaakt door een verstopte koeler en koellichaam.

Aanbevolen: