Waarom De Drive Geen Schijven Kan Lezen?

Inhoudsopgave:

Waarom De Drive Geen Schijven Kan Lezen?
Waarom De Drive Geen Schijven Kan Lezen?

Video: Waarom De Drive Geen Schijven Kan Lezen?

Video: Waarom De Drive Geen Schijven Kan Lezen?
Video: Cara Membagikan atau Membuat Publik Folder Google Drive 2024, April
Anonim

Soms, na het plaatsen van een cd in een cd-station, vindt de computergebruiker het niet leuk dat de gegevensdrager niet wordt gedetecteerd en er geen informatie van wordt gelezen. De redenen hiervoor kunnen zowel krassen op de schijf zelf als hardwarestoringen van de schijf zijn.

Waarom de drive geen schijven kan lezen?
Waarom de drive geen schijven kan lezen?

instructies:

Stap 1

Installeer de nieuwste stuurprogramma's voor uw cd-station. Als het apparaat nieuw is, kan het besturingssysteem het apparaat mogelijk niet automatisch herkennen. Het is vereist om de vereiste programma's van internet te downloaden.

Stap 2

Denk na over welke programma's of games je recentelijk hebt geïnstalleerd. Sommigen van hen, vooral als het een illegale versie is, maken virtuele cd- of dvd-stations met behulp van de programma's Daemon Tools en Alcohol 120% in de map Deze computer, zodat ze vervolgens kunnen opstarten zonder een opstartschijf te gebruiken. Als gevolg hiervan beginnen de apparaten met elkaar in conflict te komen en wordt een gewoon cd-station door de computer herkend als een secundair station. Verwijder virtuele media uit de map "Deze computer" door er met de rechtermuisknop op te klikken en "Uitwerpen" te selecteren.

Stap 3

Zorg ervoor dat de cd niet bekrast, vuil of bedekt is met stof op het oppervlak, anders kan het lezende onderdeel van de drive hem gewoon niet lezen. Veeg de vuile schijf voorzichtig af met een zachte doek, werk vanuit het midden naar de buitenkant. Veeg de cd-rom nooit af met een natte doek.

Stap 4

Als de drivelade niet opengaat of het leesproces niet start na het plaatsen van de schijf, demonteer dan de computerbehuizing en controleer of de drivekabel goed vastzit aan de computerbehuizing. Als de lintkabel defect is, vervangt u deze of vervangt u de stekker.

Stap 5

Na verloop van tijd raken de interne delen van de drive ook bedekt met stof, inclusief de laserkop, wat het lezen van de schijven verstoort. Als u over de juiste vaardigheden beschikt, kunt u de drive demonteren en het kijkgaatje voorzichtig van stof reinigen met een oorstok die licht is bevochtigd met alcohol, of probeer speciale reinigingsschijven met gelijmde borstels. Wanneer de drive het opslagmedium probeert te lezen, zullen de borstels het stof van de laserkop verwijderen.

Aanbevolen: