Waarom Windows Geen Geluidsapparaat Kan Vinden

Inhoudsopgave:

Waarom Windows Geen Geluidsapparaat Kan Vinden
Waarom Windows Geen Geluidsapparaat Kan Vinden

Video: Waarom Windows Geen Geluidsapparaat Kan Vinden

Video: Waarom Windows Geen Geluidsapparaat Kan Vinden
Video: How to Fix: No Sound After Windows 10 Update - Sound Missing 2021 [Solved] 2024, Mei
Anonim

Er zijn situaties waarin, na het herschikken van het besturingssysteem of het installeren van het volgende programma, een melding op de monitor verschijnt over het ontbreken van een geluidskaart. Er zijn verschillende redenen voor dit probleem.

https://fastpic.ru/view/48/2013/0506/dad21529a9d04422c06247993e7ec1a9.html
https://fastpic.ru/view/48/2013/0506/dad21529a9d04422c06247993e7ec1a9.html

Niet zomaar een computer

Het moederbord of de geluidskaart kan doorbranden, maar vaak zijn geluidsproblemen niet te wijten aan computerstoringen. Het punt is in programma's die onverenigbaar blijken te zijn met elkaar of met Windows, bovendien liggen veel belangrijke punten in het werk van verschillende typen van de familie van dit besturingssysteem.

Onlangs is een groot aantal storingen van geluidsapparaten of programma's opgetreden als gevolg van de "upgrade" van Windows XP naar 7, of de overgang van "zeven" naar Windows 8. Een paar jaar geleden was het mogelijk - om de 7e versie opnieuw te installeren in plaats van XP, nu doen is het onmogelijk, omdat de pc-modellen drastisch zijn veranderd en alleen voor een specifieke Windows zijn "gestikt".

Zelfs wanneer u een nieuwere versie van XP op een oude computer installeert, kan er een probleem zijn met het geluid, om nog maar te zwijgen van de moderne weergaven van Windows. Nieuwe programma's waarvoor geen stuurprogramma's in de systemen aanwezig zijn, blijken onverenigbaar.

Het is u misschien opgevallen dat wanneer u een programma verwijdert, er een waarschuwing wordt gegeven dat andere toepassingen mogelijk niet werken. Deze mededeling is vooral belangrijk om in gedachten te houden bij het installeren of verwijderen van computeraudiospelers, audioformatteringssoftware en dergelijke.

Oplossingen

Schrik niet van computerwaarschuwingen dat het systeem geen geluidsapparaten heeft gevonden. Een volledige herinstallatie van het besturingssysteem kan inderdaad een laatste redmiddel zijn, maar eerst moet u enkele opties proberen.

Krachtige gebruikers gebruiken Everest om meer te weten te komen over de geluidskaart van hun computer en om de juiste driver ervoor te vinden. U kunt het al even populaire DriverPack Solution-programma gebruiken, maar het is beter om zelf een oplossing te zoeken.

Eerst moet u weten welke apparaataanpassingen op de computer worden gebruikt. Klik hiervoor met de rechtermuisknop op "Deze computer", in het contextmenu vindt u het tabblad "Apparaatbeheer". Door erop te klikken, ziet u een lijst met computerapparaten.

Selecteer Andere apparaten of Geluids-, video- en gamecontrollers. Als het stuurprogramma niet wordt aangegeven, is het er niet en moet u het op de website van de computerfabrikant selecteren of gewoon op internet zoeken.

In Windows 7 vindt u Apparaatbeheer nadat u op Eigenschappen op het tabblad Computer hebt geklikt.

Als u hetzelfde besturingssysteem op verschillende computers installeert, moet u niet verbaasd zijn als u het bericht over geen geluid ziet - alle computers hebben verschillende ingebouwde apparaten waarvoor de juiste stuurprogramma's nodig zijn.

Het komt voor dat bij het updaten van de software met name de functies van de geluidskaart verloren gaan. De standaard zou bijvoorbeeld automatische geluidsactivering moeten zijn, maar na een storing moet de kaart handmatig worden geactiveerd.

Om dit te controleren, opent u het Configuratiescherm. Trouwens, de weergave van het paneel in XP kan gecategoriseerd of klassiek zijn. U ziet het voorgestelde schema in zijn klassieke vorm.

Open na het Configuratiescherm: "Administrative Tools", "Services", "Windows Audio", "Eigenschappen", "Opstarttype". Selecteer "Auto", waarna u systeemberichten ziet over de status van het apparaat en het adres van het uitvoerbare bestand van Windows. Als niets van het bovenstaande helpt, blijft er één ding over: zoek de driver.

Aanbevolen: