Hoe Bestanden Te Herstellen Uit De Lege Prullenbak

Inhoudsopgave:

Hoe Bestanden Te Herstellen Uit De Lege Prullenbak
Hoe Bestanden Te Herstellen Uit De Lege Prullenbak

Video: Hoe Bestanden Te Herstellen Uit De Lege Prullenbak

Video: Hoe Bestanden Te Herstellen Uit De Lege Prullenbak
Video: Hoe permanent verwijderde bestanden gratis te herstellen op Windows 10/8/7 2024, Mei
Anonim

Terwijl het legen van de Prullenbak een melding weergeeft dat de bestanden permanent zullen worden verwijderd, is dit verre van het geval. De kans op succesvol bestandsherstel, vooral in het begin na verwijdering, is erg hoog. Het belangrijkste is om geen informatie naar de harde schijf te schrijven. Dan zal het percentage voor het slagen van de hersteloperatie zeer hoog zijn.

Hoe bestanden te herstellen uit de lege prullenbak
Hoe bestanden te herstellen uit de lege prullenbak

Noodzakelijk

  • - Computer met Windows-besturingssysteem;
  • - UnErase-programma.

instructies:

Stap 1

Er zijn veel programma's om verwijderde bestanden te herstellen, maar de meeste zijn commerciële. U kunt het programma UnErase gebruiken met een gratis proefperiode. Download het en installeer het op uw computer.

Stap 2

Voer het programma uit. Selecteer in het middelste venster de schijfpartitie waarvan het bestand naar de prullenbak is verwijderd. Selecteer nu bovenaan het venster de opdracht Zoeken naar verwijderde bestanden. Het zoekproces naar bestanden begint. Let op: hoe groter de capaciteit van uw harde schijfpartitie, hoe langer het duurt om verwijderde bestanden te zoeken. U kunt het proces van het zoeken naar verwijderde bestanden volgen met behulp van de strip die onmiddellijk na de lancering verschijnt. Wanneer de strip het einde bereikt, wordt het zoeken voltooid.

Stap 3

De lijst met gevonden verwijderde bestanden verschijnt in het middelste venster van het programma. U kunt de lijst met bestanden naar beneden verplaatsen met de schuifregelaar. Zoek het bestand waarin u geïnteresseerd bent en klik erop met de rechtermuisknop. Selecteer in het menu dat daarna verschijnt het item Herstellen. Er verschijnt een extra programmavenster. Klik op de bladerknop in de bovenste regel en specificeer de map waarin het geselecteerde bestand zal worden hersteld. Klik daarna onderaan het venster op Volgende. Het bestand wordt teruggezet naar de map die u hebt opgegeven.

Stap 4

Als u een specifiek bestand moet herstellen en u kent tenminste een deel van de naam, dan is het beter om dat te doen. Selecteer Geavanceerd zoeken in het hoofdmenu van het programma. Geef in de regel Bestandsnaam de naam van het bestand op. Ook kunt u hieronder, als u dat wenst, de datum opgeven waarop het bestand is verwijderd, dit versnelt het zoeken. U kunt onder andere het bestandstype en de geschatte grootte selecteren. Klik vervolgens op Nieuwe zoekopdracht. De lijst met bestanden met de parameters die u hebt opgegeven, verschijnt in het middelste venster van het programma. De procedure voor het direct terugzetten van een bestand naar een map is precies hetzelfde als in het vorige geval. Het bestand wordt teruggezet naar de gewenste map.

Aanbevolen: