Wat Zijn Hulpprogramma's?

Inhoudsopgave:

Wat Zijn Hulpprogramma's?
Wat Zijn Hulpprogramma's?

Video: Wat Zijn Hulpprogramma's?

Video: Wat Zijn Hulpprogramma's?
Video: Waarom kwetst een narcist je? 2024, April
Anonim

Hulpprogramma's (uit het Engels. Utility - hulpprogramma) zijn computerprogramma's voor beperkte doeleinden die de standaardmogelijkheden van het besturingssysteem uitbreiden en het proces van het wijzigen van sommige parameters vereenvoudigen.

Wat zijn hulpprogramma's?
Wat zijn hulpprogramma's?

instructies:

Stap 1

De functies van de hulpprogramma's zijn zeer divers: van het uitvoeren van typische taken tot het bestrijden van computervirussen en het beheren van instellingen voor extra apparatuur.

Stap 2

Het herstellen van verwijderde bestanden op een computer wordt uitgevoerd met behulp van een hulpprogramma dat gratis op internet te vinden is. Door dit programma toe te passen nadat u zonder succes gegevens uit de prullenbak hebt verwijderd, kunt u uw waardevolle bestanden weer op hun plaats zetten.

Stap 3

Bestandscodering kan ook worden uitgevoerd met een hulpprogramma dat persoonlijke informatie beschermt die niet wordt verspreid op het netwerk.

Stap 4

Hulpprogramma's volgen prestatie-indicatoren van computeronderdelen: processor, videokaart, harde schijven. Deze assistenten laten u weten wanneer de temperatuur van de schaal afzakt of de schijfleesfunctie wordt uitgeschakeld. Om dit te voorkomen, voeren dezelfde programma's regelmatig controles uit.

Stap 5

De hulpprogramma's helpen u bij het beheren van de instellingen voor optionele ingebouwde apparatuur en randapparatuur: cd-/dvd-station, printer, ventilator, enz. Er is bijvoorbeeld een hulpprogramma voor de printer waarmee u het inktverbruik kunt verminderen.

Stap 6

De hulpprogramma's voor het verfijnen van het systeem veranderen parameters die vaak moeilijk toegankelijk zijn voor de gebruiker, wat het mogelijk maakt om de grafische interface gemakkelijker te maken of om de werking van het hele systeem te optimaliseren. U moet echter voorzichtig zijn bij het gebruik ervan, omdat ze tastbare wijzigingen kunnen aanbrengen in het register of de configuratie, die later bijna onmogelijk terug te keren zijn naar de oorspronkelijke staat. Deze hulpprogramma's worden tweakers genoemd.

Stap 7

Hulpprogramma's zijn echter niet alleen nuttig, maar ook schadelijk, bijvoorbeeld programma's die door hackers zijn gemaakt om de computer te beschadigen en persoonlijke bestanden te stelen. Hacking-hulpprogramma's bevatten delen van de programmacode voor het automatisch aanmaken van virussen; wormen die de normale werking van de machine verstoren; grapprogramma's die de gebruiker valse informatie geven over de werking van de computer en hem desoriënteren, enz.

Stap 8

Sommige softwareontwikkelaars bieden gebruikers universele sets softwarehulpprogramma's die de meeste extra functies implementeren. Met zo'n kit kun je niet bang zijn voor fouten, deze assistenten kunnen elk probleem veel beter aan dan standaard softwaretools.

Aanbevolen: