Verborgen Processen Bekijken

Inhoudsopgave:

Verborgen Processen Bekijken
Verborgen Processen Bekijken

Video: Verborgen Processen Bekijken

Video: Verborgen Processen Bekijken
Video: VERBORGEN CAMERA BIJ MIAZ *WAT DOET HIJ ALS WE WEGGAAN* 😬 | #600 2024, Mei
Anonim

Door "Taakbeheer" te openen, kan een Windows-gebruiker de processen in het systeem zien en de processen sluiten die hem verdacht lijken. Om hun programma's tegen detectie te beschermen, proberen de auteurs van Trojaanse paarden en ad-aware op elke mogelijke manier hun processen te verbergen.

Verborgen processen bekijken
Verborgen processen bekijken

instructies:

Stap 1

Om het meeste uit Taakbeheer te halen, moet u het correct configureren. Open het hulpprogramma (Ctrl + alt="Image" + Del), selecteer "View" - "Select Columns". Vink de vakjes aan: "Proces-ID", "CPU Load", "Geheugen - Gebruik", "USER Objects", "Gebruikersnaam". Je zult geen verborgen processen kunnen zien, maar meer gedetailleerde informatie over de zichtbare kan ook erg handig zijn. Veel eenvoudige Trojaanse paarden vermommen zich bijvoorbeeld als het svchost.exe-proces. Het oorspronkelijke proces is gemarkeerd als SYSTEEM in de kolom Gebruikersnaam. Het proces van het Trojaanse paard heeft de status Admin, dat wil zeggen dat het als beheerder wordt gestart.

Stap 2

Bijna elk goed geschreven Trojaans paard kan nu zijn aanwezigheid verbergen voor Taakbeheer. Is het in dit geval te vinden? Dit is waar speciale hulpprogramma's te hulp komen om verborgen processen te onthullen. AnVir Task Manager is een erg handig programma waarmee je veel gevaarlijke programma's kunt identificeren. Het programma heeft een Russische interface en kan gratis van internet worden gedownload.

Stap 3

Het eenvoudige en gebruiksvriendelijke Process Hacker-programma heeft zeer goede mogelijkheden om verborgen processen te vinden. Met dit hulpprogramma kunt u lopende processen, services en huidige netwerkverbindingen zien.

Stap 4

Een van de beste programma's voor het vinden van verborgen processen is Spyware Process Detector, de 14-daagse proefversie kan worden gedownload via de link aan het einde van het artikel. Het programma heeft een breed scala aan zoekmechanismen voor verborgen processen, waardoor het zich onderscheidt van veel andere vergelijkbare hulpprogramma's.

Stap 5

Een klein hulpprogramma genaamd HijackThis kan een handig hulpmiddel zijn in de strijd tegen Trojaanse paarden. Het hulpprogramma is ontworpen voor redelijk ervaren gebruikers. U vindt een handleiding over het gebruik ervan hieronder, in de lijst met bronnen.

Aanbevolen: