Verborgen Bestanden Op Een USB-flashstation Bekijken

Inhoudsopgave:

Verborgen Bestanden Op Een USB-flashstation Bekijken
Verborgen Bestanden Op Een USB-flashstation Bekijken

Video: Verborgen Bestanden Op Een USB-flashstation Bekijken

Video: Verborgen bestanden en mappen weergeven op Windows 10 2022, December
Anonim

Het komt vaak voor dat verwisselbare USB-drives gegevens bevatten die ontoegankelijk zijn voor de ogen van gebruikers. Het kunnen verborgen registerbestanden zijn, systeembestanden, informatie die eenvoudigweg niet toegankelijk is voor nieuwsgierige blikken, technische gegevens over de media. Vaak zijn dit kwaadaardige programma's die vervolgens het bestandssysteem van uw computer binnendringen en gegevens bederven. Er zijn verschillende manieren om de aanwezigheid van dergelijke bestanden op uw flashstation te controleren.

Verborgen bestanden op een USB-flashstation bekijken
Verborgen bestanden op een USB-flashstation bekijken

Het is nodig

  • - een computer;
  • - verwijderbare USB-opslag;
  • - antivirus software.

instructies:

Stap 1

Open het "Configuratiescherm", selecteer het menu-item "Mapopties". Open het tabblad "Bekijken". U ziet een grote lijst met extra attributen voor het werken met informatie. Scroll naar het einde van deze lijst en vink in het menu "Verborgen bestanden en mappen" het vakje "Verborgen bestanden en mappen weergeven" aan.

Stap 2

Klik op de knop Toepassen en vervolgens op OK. U kunt dit menu ook vinden via elke map die op uw computer is geopend door het item "Mapopties" in het "Service"-paneel bovenaan te selecteren en vervolgens het hierboven beschreven algoritme te volgen. Als u de weergavemodus wilt wijzigen, vinkt u het vakje op de vorige positie aan.

Stap 3

Open "Deze computer" en vervolgens "Verwisselbare schijf". Verborgen bestanden erop worden weergegeven als doorschijnende pictogrammen. Als u de weergave-eigenschap van het bestand wilt wijzigen en zichtbaar wilt maken, klikt u er met de rechtermuisknop op en selecteert u "Eigenschappen". Schakel in het geopende venster het kenmerk "Verborgen" uit, klik op "Toepassen" en OK.

Stap 4

Als u niet zeker weet of er geen malware- en virusbestanden op uw USB-station staan, kunt u dit het beste aan het begin van het werken met de flashdrive controleren. Alle antivirussoftware met up-to-date databases is voldoende, maar u kunt het beste het antivirusprogramma Dr.Web CureIt downloaden. Het vereist geen installatieproces en wanneer het wordt geopend, wordt een beschermend scherm gestart dat de verspreiding van virussen naar de opstartsectoren van het systeem voorkomt. De resultaten van de virusscan vertellen u of uw verwisselbare media virussen en malware bevat.

Vaak, zelfs als de functie voor het weergeven van verborgen bestanden en mappen is ingeschakeld, kunnen ze niet worden gezien zonder speciale antivirussoftware, dus het is beter om altijd een dergelijk programma met bijgewerkte databases bij de hand te hebben. Anti-Trojan-programma's en andere hulpprogramma's zijn ook geschikt.

Populair per onderwerp