Is Het Mogelijk Om Zelf Programma's Voor Een Pc Te Leren Schrijven?

Inhoudsopgave:

Is Het Mogelijk Om Zelf Programma's Voor Een Pc Te Leren Schrijven?
Is Het Mogelijk Om Zelf Programma's Voor Een Pc Te Leren Schrijven?

Video: Is Het Mogelijk Om Zelf Programma's Voor Een Pc Te Leren Schrijven?

Video: Is Het Mogelijk Om Zelf Programma's Voor Een Pc Te Leren Schrijven?
Video: Linux-handleiding voor beginners 2024, Mei
Anonim

Iedereen die ook maar een idee heeft van hoe een computer werkt, kan leren programma's voor een pc te schrijven. Bovendien zijn voor het beheersen van programmeertalen een wiskundige mindset en ontwikkeld logisch denken niet overbodig; deze vaardigheden zullen het leerproces drastisch vereenvoudigen.

Leren programmeren in de praktijk
Leren programmeren in de praktijk

Niet alle toonaangevende specialisten op het gebied van programmeren zijn door middel van gespecialiseerd onderwijs aan hun weg naar de top begonnen. Er zijn zelfs programmeurs die nog nooit zijn afgestudeerd aan een technische universiteit. Dit suggereert dat iedereen kan leren programma's voor een pc te schrijven, en hiervoor is het niet nodig om 5 jaar van je leven aan de bureaus van een universiteit door te brengen.

Waar te beginnen met leren programmeren?

Het is de moeite waard om te beginnen met het besef dat het niet mogelijk zal zijn om in een week, en ook in een maand, spellen zoals "Stalker" te leren schrijven. Wanneer dit inzicht is gekomen en tegelijkertijd de wens om programma's te schrijven niet is verdwenen, kun je op zoek gaan naar middelen voor zelfstudie.

De gemakkelijkste optie is om naar de programmeursforums te gaan. Daar kunnen ze advies en hulp geven, maar je moet weten dat programmeurs drukbezette mensen zijn, daarom zal niemand je gratis een individuele training geven. Als je je echter niet alleen wapent met verspreide artikelen van het forum, maar ook met een verstandige zelfinstructiehandleiding, is een live mentor misschien niet nodig.

Vanaf de allereerste letter van de tutorial moet je in de praktijk leren. Boeken en forums lezen, programmeren is moeilijk te begrijpen, je moet alles wat in slimme boeken staat meteen implementeren. Programma's schrijven is een toegepast beroep, daarom moet je het toepassen op het bedrijfsleven en geen theoreticus worden.

Hoe te leren om te leren

Eerder werd al gezegd dat je moet leren door te doen. De beste optie is om meteen te bedenken wat voor idee je wilt uitvoeren en langzaam, stap voor stap, naar het resultaat toe te werken. Bovendien maakt het niet uit of u uw eigen versie van "Sea Battle" wilde maken of dat u een fundamenteel nieuw besturingssysteem voor personal computers wilde gebruiken. Elk resultaat is haalbaar als u duidelijk definieert wat er moet gebeuren en dit methodisch doet.

Er zijn veel mensen die programma's kunnen schrijven, maar er zijn maar weinig intelligente programmeurs. Dit betekent dat elke beginner een ongeëvenaard terrein heeft voor prestaties en experimenten, en de kansen op het opbouwen van een carrière zijn ook behoorlijk hoog. Het enige dat nodig is, is doorzettingsvermogen en een tiental andere programmeerboeken. Waarom zo veel? Feit is dat de theorieën en methoden van auteurs vaak verschillend zijn, en je moet niet blindelings de kennis van één auteur geloven, want degene die de tutorial heeft geschreven is niet per se een goede programmeur.

Aanbevolen: