Om Welke Redenen Sluit De Computer Zichzelf Af?

Inhoudsopgave:

Om Welke Redenen Sluit De Computer Zichzelf Af?
Om Welke Redenen Sluit De Computer Zichzelf Af?

Video: Om Welke Redenen Sluit De Computer Zichzelf Af?

Video: Om Welke Redenen Sluit De Computer Zichzelf Af?
Video: Sluit je computer eens af 2024, April
Anonim

Vaak kun je op internet zoiets vinden: “De computer gaat vanzelf uit. Waarom? . Deze vraag wordt door iedereen gesteld, van kinderen tot volwassenen, van professionals tot beginners. Waarom schakelt de computer zichzelf uit?

Om welke redenen sluit de computer zichzelf af?
Om welke redenen sluit de computer zichzelf af?

De CPU-koeler is stoffig

Dit is een van de meest populaire redenen waarom de computer wordt afgesloten. Om precies te zijn, het is bedekt met stof op de koeler en op de radiatorzeef. Stof belemmert de juiste warmte-uitwisseling enorm, met als gevolg dat de processor oververhit raakt, wat uiteindelijk een signaal geeft om de computer uit te schakelen. Heel vaak gebeurt dit tijdens een game, omdat op dit moment alle componenten op het maximale niveau werken en daarom koeling nodig hebben. Het is noodzakelijk om de koeler te verwijderen, schoon te maken en stof van het radiatorrooster te verwijderen.

Thermisch vet tussen het koellichaam en de processor werkt niet meer

Soms ligt deze reden in de "verouderde" koelpasta, die zich tussen het koellichaam en de processor bevindt. Koelpasta is nodig als geleider van koude temperatuur en warmte. Het is gemakkelijk te repareren - u moet de koeler en het radiatorrooster verwijderen en vervolgens een dunne laag pasta op de processor aanbrengen.

Slechte circulatie in de systeemeenheid

Luchtcirculatie zal dergelijke oververhitting en uitschakeling helpen voorkomen. Het is noodzakelijk om nog een paar koelers te installeren, evenals de koelers op de voeding en processor te vervangen. Bewaar de computer ook niet in kleine ruimtes, d.w.z. plaats hem niet tegen een tafel, muur of printer.

Een groot aantal programma's

Dit is nog een interessante reden waarom de computer zou kunnen afsluiten - er zijn te veel programma's ingeschakeld. Dit geldt vooral voor oudere computers. U moet het aantal processen kwalitatief verminderen met behulp van de taakbeheerder, maar dit moet zeer zorgvuldig gebeuren.

De voedingseenheid werkt niet goed

Een defecte voeding is een van de meest voorkomende oorzaken van het afsluiten van computers. Voedingen worden vaak onbruikbaar door slechte kwaliteit, stroompieken of plotselinge uitschakeling van de pc. Voedingen moeten om de 3 jaar worden vervangen. Stof kan onder andere de belangrijkste oorzaak van storingen zijn.

Probleem met moederbord of RAM

Als u de computer uitschakelt bij het gebruik van software of computerspelletjes, kan dit erop wijzen dat het RAM-geheugen of het moederbord defect is. In dit geval is het onwaarschijnlijk dat het mogelijk is om de problemen zelf op te lossen, het is beter om contact op te nemen met specialisten.

Slecht netwerkcontact

De computer kan worden uitgeschakeld als gevolg van een storing in de kabel die het elektrische netwerk met de computer verbindt. Er kan ook een probleem zijn met de overspanningsbeveiliging. Het is belangrijk om alle draden te controleren met speciaal gereedschap of met een triviale vervanging. Het is ook handig om het stopcontact te controleren voor het geval dat.

Virus

Dit is de laatste mogelijke reden voor het afsluiten van de computer. Er zijn inderdaad virussen die uw computer spontaan kunnen uitschakelen. Virussen moeten worden verwijderd met speciale programma's - antivirusprogramma's.

Aanbevolen: