Wat Te Doen Als De Computer Zichzelf Uitschakelt?

Inhoudsopgave:

Wat Te Doen Als De Computer Zichzelf Uitschakelt?
Wat Te Doen Als De Computer Zichzelf Uitschakelt?

Video: Wat Te Doen Als De Computer Zichzelf Uitschakelt?

Video: Wat Te Doen Als De Computer Zichzelf Uitschakelt?
Video: MAAK JE PC SNELLER IN 5 STAPPEN! WERKT IN 2021! 2024, Mei
Anonim

Computers worden steeds beter. Een typisch desktopsysteem is zo krachtig dat het gemakkelijk een raket de ruimte in kan lanceren. Elke pc kan echter onverwachts stoppen met werken. Hier zijn verschillende redenen voor.

Interne computer
Interne computer

EHBO voor pc

Het afsluiten van de computer vindt meestal plaats omdat het koelsysteem zijn werk niet doet. Dit is de eerste en eenvoudigste reden om mee om te gaan.

Om dit te doen, moet u de systeemeenheid voorzichtig openen, indien mogelijk naar de straat of het balkon brengen en uitblazen met een conventionele stofzuiger. Tegenwoordig worden modellen van handstofzuigers verkocht die speciaal voor dergelijke doeleinden zijn ontworpen. Als je het geluk hebt om er een te krijgen, kun je een keer per maand of twee regelmatig schoonmaken.

Ook is het niet overbodig om alle ventilatoren in werking te controleren. Als een van hen niet werkt, moeten ze worden vervangen.

In sommige gevallen komt het voor dat alles in orde is met de verwarming van de hardware, maar de BIOS-instellingen verkeerd zijn ingesteld:

- CPU Critical Temperature - een parameter die de processorverwarming bewaakt. Als deze te laag is ingesteld, geeft de computer een waarschuwing weer over een mogelijke afsluiting. Het wordt aanbevolen om 65 - 75С in te stellen.

- ACPI Shutdown Temperature - schakelt de pc direct uit als een kritische temperatuurdrempel wordt bereikt. Instelling 65 - 75 ° C lost het probleem op.

Het komt ook voor dat de temperatuur stijgt omdat de processor niet goed aansluit tegen het koellichaam. Dit kan met een slechte bevestiging of gedroogde koelpasta. Het probleem wordt opgelost door een eenvoudige reis naar de winkel voor koelpasta of hete lijm en het gebruik van de geselecteerde stof voor het beoogde doel.

Heel vaak is het afsluiten van de computer, evenals het onredelijk meerdere keren opnieuw opstarten, het resultaat van geïnstalleerde software of stuurprogramma's. Als u niet-gecertificeerde stuurprogramma's hebt geïnstalleerd, zijn deze mogelijk niet compatibel met uw hardware. Vandaar het voor de hand liggende probleem - afsluiten.

Of het waar is of niet - in ieder geval kan het controleren op virussen geen kwaad, wat zo snel mogelijk moet gebeuren, zodra de eerste tekenen van problemen verschijnen.

Wanneer de beschikbare methoden niet helpen

In moeilijke gevallen kan de computer om andere redenen worden uitgeschakeld. Als u een visuele inspectie van de binnenkant van de pc uitvoert, zult u merken hoe sommige condensatoren "zwollen". In dit geval zal alleen professionele hulp helpen.

Als visuele inspectie niets aantoont en het probleem aanhoudt, is het ook aan te raden om professionele hulp te zoeken.

Aanbevolen: