Waarom Schakelt De Computer Zichzelf Uit?

Inhoudsopgave:

Waarom Schakelt De Computer Zichzelf Uit?
Waarom Schakelt De Computer Zichzelf Uit?

Video: Waarom Schakelt De Computer Zichzelf Uit?

Video: Waarom Schakelt De Computer Zichzelf Uit?
Video: De PC gaat steeds aan en uit 2024, Mei
Anonim

Soms, tijdens het werken op de computer, beginnen de plotselinge afsluitingen plaats te vinden zonder medeweten van de gebruiker. De redenen hiervoor kunnen heel verschillend zijn, beginnend met technische problemen en eindigend met de intriges van virusprogramma's.

Waarom schakelt de computer zichzelf uit?
Waarom schakelt de computer zichzelf uit?

Technische redenen:

Controleer hoe goed de kabels van verschillende apparaten zijn aangesloten op de systeemeenheid, vooral degene die de computer van stroom voorziet en is aangesloten op een stopcontact. Misschien beweegt een van hen periodiek weg van de socket, wat een abrupte afsluiting van de computer veroorzaakt. De kabels kunnen ook verschillende scheuren en slijtage vertonen en daarom moeten ze worden vervangen om de computer weer te kunnen gebruiken.

Zorg ervoor dat de voeding aan de achterkant van de computer een werkend koelsysteem heeft (wordt niet heet of maakt geluid tijdens het gebruik) en voldoende vermogen heeft om de computer draaiende te houden. Als het vermogen laag is, kunnen struikelen optreden om apparatuur te beschermen tegen storingen of gebrek aan stroom.

Reinig de binnenkant van de systeemeenheid van stof en vuil. Besteed speciale aandacht aan de fans. Stof dat erop neerslaat, schaadt de koeling van de componenten, waardoor ze oververhit raken, en de computer wordt spontaan uitgeschakeld om te voorkomen dat ze defect raken. Veeg de microschakelingen van verschillende componenten af met een licht vochtige doek en controleer ook de bevestiging van de interne kabels van de systeemeenheid.

Software redenen

Bedenk welke programma's u hebt geïnstalleerd voordat de computer spontaan begon af te sluiten. Misschien is deze of gene applicatie of game te veel resources, en is de hardwarekracht niet genoeg voor een succesvolle werking. In deze situatie kan er sprake zijn van een sterke oververhitting van de processor, videokaart en andere componenten, waardoor de uitschakeling plaatsvindt.

Onthoud of u het besturingssysteem of de BIOS-instellingen hebt gewijzigd. Onjuiste instelling van belangrijke parameters kan leiden tot verschillende systeemfouten. Probeer de systeemherstelprocedure te doorlopen via de juiste hulpprogrammatoepassing, waarbij u de laatste datum van de normale werking van de computer als herstelpunt kiest, of de huidige instellingen terugzet naar de standaardinstellingen.

Voer een volledige scan van uw computer uit op virussen en andere malware. Het zijn virussen die problemen veroorzaken, zoals het plotseling opnieuw opstarten, vastlopen of afsluiten van de computer. Wees in de toekomst voorzichtig bij het bezoeken van verdachte internetsites en het downloaden van onbekende programma's.

Aanbevolen: