Om Welke Redenen Kan Een Harde Schijf Vliegen?

Inhoudsopgave:

Om Welke Redenen Kan Een Harde Schijf Vliegen?
Om Welke Redenen Kan Een Harde Schijf Vliegen?

Video: Om Welke Redenen Kan Een Harde Schijf Vliegen?

Video: Om Welke Redenen Kan Een Harde Schijf Vliegen?
Video: 32 externe SSD's getest: dit zijn onze aanraders! 2024, Mei
Anonim

Een harde schijf is een opslagmedium waarop het besturingssysteem en de software van de computer zijn geïnstalleerd. Dus als een harde schijf met een besturingssysteem kapot gaat, verliest de computer zijn functionaliteit.

HDD
HDD

Computer harde schijven (HDD's) hebben een garantieperiode van 36 maanden, maar soms gaan schijven een paar maanden na aankoop kapot. In sommige gevallen kunnen storingen eenvoudig worden verholpen en kan alle informatie op de media worden hersteld. En er zijn momenten waarop de storing onherstelbaar is.

Harde schijf defecten

Alle HDD-storingen zijn onder te verdelen in twee categorieën: software en hardware (mechanisch). In het eerste geval kunnen storingen meestal thuis verholpen worden met gespecialiseerde software. En in het tweede geval moet u contact opnemen met de service- of garantieafdeling van de winkel (als u een geldige garantiekaart hebt).

Meest voorkomende oorzaken van storingen

Wat betreft hardwarestoringen, deze kunnen het gevolg zijn van een schending van de bedrijfsomstandigheden van de schijf en de computer als geheel. De computer mag bijvoorbeeld niet in warme en vochtige ruimtes worden geplaatst, hij mag niet naast verwarmingstoestellen worden geplaatst. Harde schijven zijn "bang" voor schokken en trillingen, dus moeten ze in het geval van de systeemeenheid worden gerepareerd. Wanneer u een harde schijf in de behuizing verwijdert of installeert, moet u oppassen dat u de schijf niet laat vallen, aangezien deze de vloer en andere oppervlakken niet kan raken.

Mechanische schade kan worden veroorzaakt door een plotselinge stroomuitval of een plotselinge spanningsval in het elektriciteitsnet. Daarom kan het gebruik van ononderbroken voedingen (uninterruptible power supplies) de levensduur van de harde schijf verlengen. Bij een stroomstoot kunnen de koppen van de harde schijf het oppervlak van de magnetische schijf, waarop informatie wordt geschreven, beschadigen.

Softwarestoringen ontstaan ook vaak door de schuld van de gebruiker, meestal worden ze veroorzaakt door experimenten met het uitvallen van logische partities. Ze kunnen ook worden veroorzaakt door een of ander computervirus. Om softwareproblemen op de harde schijf te voorkomen, is het raadzaam uw computer niet uit te schakelen door op de aan/uit-knop op de behuizing te drukken en het netsnoer uit het stopcontact te trekken. Dit kan niet alleen leiden tot softwarestoringen, maar ook tot mechanische schade.

Het komt ook voor dat de vervoerder een fabricagefout heeft. Daarom falen sommige onderdelen voortijdig. Als u klikken of knetteren hoort tijdens het gebruik van de schijf, dan is het beter om deze meteen naar de garantieafdeling te brengen. In een dergelijke situatie moet u niet wachten tot de schijf niet meer werkt. Als dit een defect exemplaar is, krijgt u na het onderzoek waarschijnlijk een bruikbare nieuwe schijf.

Aanbevolen: