Wat Is Hosting

Inhoudsopgave:

Wat Is Hosting
Wat Is Hosting

Video: Wat Is Hosting

Video: Wat Is Hosting
Video: Wat is hosting? 2024, April
Anonim

Er zijn drie soorten hosting: shared hosting, virtuele dedicated server, dedicated server. Wanneer de taak om een website op internet te plaatsen zich voordoet, is het erg belangrijk om te begrijpen welke van de drie soorten hosting moet worden gebruikt.

Wat is hosting
Wat is hosting

Het concept van "hosting" wordt meestal een reeks maatregelen genoemd om een site op internet te onderhouden. Dat wil zeggen, een reeks services, bestaande uit het daadwerkelijk beschikbaar stellen van schijfruimte voor uw site, een bepaald aantal (mogelijk onbeperkte) databases, de mogelijkheid (of het ontbreken daarvan) om contentmanagementsystemen rechtstreeks vanuit het aangepaste hostingpaneel te installeren, enzovoort. Aan. Er is hier veel om op te noemen; uiteindelijk hangt de gespecificeerde lijst af van een bepaald bedrijf.

Soorten hosting

Shared hosting, of, zoals dat heet, shared hosting. De eenvoudigste vorm is wanneer uw provider een vast bedrag aan middelen toewijst tegen een bepaalde vergoeding. Tegelijkertijd ligt alle verantwoordelijkheid voor de stabiliteit van het gehele hostingsysteem alleen bij de provider. De taak van de gebruiker hier is om bestanden te uploaden via FTP en in feite gewoon de aangeboden diensten te gebruiken, natuurlijk, en de regels voor het gebruik van de laatste niet te vergeten.

Virtuele dedicated server. Het wordt ook wel VPS of VDS genoemd, wat hetzelfde is. De bottom line is dit: een bepaalde fysieke server is programmatisch verdeeld in verschillende virtuele servers. Deze servers hebben hun eigen hoeveelheid RAM, hun eigen schijfgrootte, processor - in het algemeen alle kenmerken van een fysieke server. De gebruiker krijgt toegang tot het besturingssysteem met de rechten van de hoofdbeheerder, en binnen de middelen die hem zijn toegewezen, heeft hij het recht om te doen wat hij wil, tenzij natuurlijk uitdrukkelijk anders is verboden door de regels of het contract.

Toegewijde server. U krijgt een fysieke machine (computer) toegewezen waarvan de kenmerken in de regel veel krachtiger zijn dan die van een virtuele dedicated server.

Hoe bepaal je wat voor hosting je nodig hebt? Om dit te doen, moet u begrijpen wat voor soort sites qua structuur zijn.

Websites kunnen zowel "licht" als "zwaar" zijn. Stel dat u voor de taak staat om een visitekaartjessite op internet te plaatsen, waarvan de opkomst naar verwachting vrij laag zal zijn. Het is duidelijk dat de site een minimum aan middelen nodig heeft en in dit geval zou zelfs het kopen van een virtuele dedicated server een irrationele geldverspilling zijn. Eenvoudige shared hosting is voldoende. Indien nodig kunt u overstappen van tarief naar tarief.

Stel je nu voor dat je een online winkel op internet moet plaatsen met een groot aantal producten, verschillende soorten links naar 1C, Yandex-Market, enz., Met de integratie van betalingssystemen. Het maken en plaatsen van zo'n site impliceert natuurlijk een constante toestroom van bezoekers (anders zou het gewoon onrendabel zijn). Daarom is het logisch om voldoende middelen te voorzien voor het functioneren van een dergelijke site. Natuurlijk kun je virtuele hosting nemen om te testen, maar als je de hele omgeving eenmaal hebt geconfigureerd, wil je deze waarschijnlijk niet naar een ander platform overzetten. Daarom zou het in deze situatie logischer zijn om te overwegen een virtuele dedicated server te kopen en vervolgens over te stappen naar een dedicated server.

Een dedicated server wordt in de regel gekocht als er zeer grote rekenkracht nodig is, of voor latere wederverkoop.

Wanneer u een virtuele dedicated server aanschaft, moet u begrijpen dat u niet alleen kennis moet hebben van programmeren, maar ook van het beheer van het besturingssysteem. Maar als je niet weet waar we het over hebben, is dit geen probleem. Integendeel, heel veel bedrijven die een virtuele dedicated serverservice aanbieden, kunnen ook een beheerservice bieden.

Er bestaat ook zoiets als een proefperiode. Niet alle bedrijven bieden het aan. Maar er zijn bedrijven die kunnen geven om de server enige tijd gratis te gebruiken voor testdoeleinden. Op dit moment is het uw taak om de volgende aspecten van het gebruik van de service te evalueren:

De kwaliteit van de technische ondersteuning (competentie, reactiesnelheid, correct omgaan met een klant) Voldoende middelen voor uw site.

Als alles u bevalt, kunt u de bestelling betalen. Zo niet, dan kun je de hostingprovider hier gewoon van op de hoogte stellen, het kan zijn dat het bedrijf je halverwege tegemoet komt wat betreft het voldoen aan sommige van je verzoeken, waardoor je deze service niet leuk vond.

Aanbevolen: