Hoe Laat Je Een Kleurdetail Achter Op Een Zwart-witfoto

Inhoudsopgave:

Hoe Laat Je Een Kleurdetail Achter Op Een Zwart-witfoto
Hoe Laat Je Een Kleurdetail Achter Op Een Zwart-witfoto

Video: Hoe Laat Je Een Kleurdetail Achter Op Een Zwart-witfoto

Video: Hoe Laat Je Een Kleurdetail Achter Op Een Zwart-witfoto
Video: Afl. 8 - Zwart wit omzetting m.b.v. Lightroom en Silver Efex Pro 2024, Mei
Anonim

De techniek om elk kleurdetail in een zwart-witfoto te benadrukken, werd hoogstwaarschijnlijk gebruikt in de tijd van zwart-witcamera's. Vervolgens schilderden ze op de foto het gewenste element met kleurpotloden. Nu kan dit effect in een paar eenvoudige stappen worden bereikt met Adobe Photoshop.

Hoe laat je een kleurdetail achter op een zwart-witfoto
Hoe laat je een kleurdetail achter op een zwart-witfoto

instructies:

Stap 1

Er zijn verschillende manieren om dit resultaat te krijgen. De eenvoudigste hiervan is verwijdering. Maak een kopie van de afbeelding, klik hiervoor met de rechtermuisknop op het tabblad "Lagen" op de foto en selecteer "Laag dupliceren". Maak deze kopie vervolgens zwart-wit - kies in het hoofdpaneel Afbeelding → Aanpassingen → Zwart-wit of Verzadiging. U kunt de toetsencombinatie Shift + Ctrl + U gebruiken.

Stap 2

Gebruik daarna het gummetje (linker werkbalk). Pas de grootte en hardheid van de borstel aan. Er zou een kleurenafbeelding moeten verschijnen waar u deze over de zwart-witafbeelding schuift. Idealiter zou er één kleurelement moeten zijn, dan ziet de foto er stijlvol uit. Maar in sommige gevallen is het toegestaan om meerdere objecten te selecteren, het belangrijkste is dat er niet te veel gekleurde vlekken zijn. Onthoud dat je een contrasterend accent maakt.

Stap 3

Een andere manier is om met een bepaalde kleur te werken. Dupliceer de laag op dezelfde manier als in het eerste geval. Ga op de actieve kopie van de laag naar Selectie → Kleurbereik. Klik in het geopende venster op het kleurstaal (tool Eyedropper) en sleep de schuifregelaars naar links en rechts totdat u het gewenste resultaat hebt bereikt. De hoofdachtergrond moet zwart zijn en de gewenste kleur moet wit zijn.

Stap 4

Klik onder de lagen op de knop "Laagmasker maken" - hierdoor kunt u aan een specifiek gebied werken. Ga dan terug naar de originele afbeeldingslaag en verzadig deze (Shift + Ctrl + U). Blijven er na desaturatie naast het gewenste detail nog extra vlakken gekleurd, klik dan op de laag met het masker en verwijder met de "Gum" onnodige fragmenten.

Stap 5

Deze eenvoudige trucs helpen je een stijlvol ontwerp te maken voor een soms alledaagse opname. Voor de kwaliteit van het kleur-op-zwart-wit effect is de detailkeuze van belang. De techniek is eenvoudig en er is maar een beetje fantasie van je nodig.

Aanbevolen: