Hoe Denwer Van De Computer Te Verwijderen?

Inhoudsopgave:

Hoe Denwer Van De Computer Te Verwijderen?
Hoe Denwer Van De Computer Te Verwijderen?

Video: Hoe Denwer Van De Computer Te Verwijderen?

Video: Hoe Denwer Van De Computer Te Verwijderen?
Video: Установка Wordpress на Denwer 2024, April
Anonim

Denwer is een van de meest bekende softwarepakketten voor het draaien van een lokale server op een computer. Denwer biedt een kant-en-klare oplossing waarmee u, zonder aanvullende handmatige configuratie, Apache kunt draaien in combinatie met bijvoorbeeld PHP en MySQL om de werking van een aan te maken website te testen.

Hoe denwer van de computer te verwijderen?
Hoe denwer van de computer te verwijderen?

Verwijderen

Het Denwer-pakket staat volledig op zichzelf. Het laat dus geen extra links en bestanden achter in het systeem, behalve die documenten die zich in de werkmap van de server bevinden. Om de server, alle geïnstalleerde scripts en sites volledig te verwijderen, hoeft u alleen de map waarin Denwer zich bevindt te verwijderen via Verkenner of een bestandsbeheerder. "Explorer" wordt geopend door te dubbelklikken op het bureaubladpictogram "Computer" (Windows 8) of door het menu "Start" - "Computer" te doorlopen in systemen die vóór Windows 7 zijn uitgebracht.

U kunt de snelkoppelingen voor het starten van de server ook verwijderen vanaf het bureaublad en vanuit de map Opstarten.

De servermap bevindt zich in de map "Lokale schijf C:" - WebServers. De mapnaam is mogelijk gewijzigd tijdens het installatieproces. Dus als u tijdens de installatie de map voor het opslaan van serverbestanden op uw computer hebt gewijzigd, verwijder dan de map die u eerder hebt opgegeven.

Voordat u de installatie ongedaan maakt, moet u de service stoppen met behulp van de juiste snelkoppeling op het bureaublad of via het configuratiescherm dat is geïmplementeerd in het systeemvak in de rechterbenedenhoek van het Windows-venster. Klik met de rechtermuisknop op het Apache-pictogram en klik in het contextmenu dat verschijnt op de knop Stop of voer de snelkoppeling Stop.exe uit op uw bureaublad. De snelkoppeling is ook te vinden in de denwer-submap van uw servermap.

Als er een fout optreedt tijdens het verwijderingsproces of als u geen correcte afsluiting hebt uitgevoerd voordat u Denwer deïnstalleerde, moet u het hosts-bestand opschonen. Ga hiervoor naar "Computer" - "Lokale schijf C:" - Windows - System32 - stuurprogramma's - etc. Open in de map die verschijnt het hosts-bestand en verwijder alle onnodige gegevens die in het bestand zijn geschreven. Laat de onderstaande opmerkingen achter, gemarkeerd met een hekje (#) op elke nieuwe regel.

Mocht u na herinstallatie problemen ondervinden met het functioneren van de server op uw computer, dan kunt u gebruik maken van alternatieve virtuele serverpakketten (bijvoorbeeld XAMPP).

Een nieuwe versie downloaden

De nieuwe versie van Denwer kan worden gedownload van de officiële website van het project. Het pakket wordt automatisch geïnstalleerd door het gedownloade uitvoerbare bestand uit te voeren. Door de instructies op het scherm te volgen, kunt u de initiële configuratie van uw server uitvoeren en de belangrijkste beveiligingsparameters instellen. Na de installatie wordt de server automatisch gestart en bevinden alle configuratiebestanden zich in de map die tijdens het installatieproces is opgegeven.

Aanbevolen: