Systeemherstel Instellen

Inhoudsopgave:

Systeemherstel Instellen
Systeemherstel Instellen

Video: Systeemherstel Instellen

Video: Systeemherstel Instellen
Video: Systeemherstel - how to (Consumentenbond) 2024, Mei
Anonim

Het configureren van de systeemherstelfunctie op computers met Windows kan door de gebruiker worden uitgevoerd met behulp van standaardtools van het systeem zelf en vereist geen tussenkomst van extra software.

Systeemherstel instellen
Systeemherstel instellen

instructies:

Stap 1

Roep het hoofdsysteemmenu op door op de knop "Start" te klikken en ga naar het item "Configuratiescherm" om het hulpprogramma voor systeemherstel te configureren. Vouw de koppeling Systeem uit en selecteer Systeemeigenschappen. Een alternatieve methode om hetzelfde dialoogvenster te openen is om het contextmenu van het bureaubladelement "Deze computer" te openen door met de rechtermuisknop te klikken en het item "Systeemeigenschappen" te selecteren. Klik op het tabblad Systeemherstel in het dialoogvenster dat wordt geopend.

Stap 2

Schakel het selectievakje in de regel "Systeemherstel op alle schijven uitschakelen" in als u deze functie wilt uitschakelen of het station wilt opgeven om de parameters van de functie te wijzigen. Klik op de knop "Opties" en verplaats de schuifregelaar naar de positie die overeenkomt met de gewenste hoeveelheid schijfruimte die bedoeld is voor het opslaan van de back-upherstelpunten. Bevestig het opslaan van de aangebrachte wijzigingen door op OK te klikken.

Stap 3

Bescherm uw wijzigingen met systeembeveiliging. Om dit te doen, keert u terug naar het hoofdmenu "Start" en roept u het contextmenu van het "Computer" -element op door met de rechtermuisknop te klikken. Geef het item "Eigenschappen" op en open de link "Systeembeveiliging" in het geopende dialoogvenster. Geef het gewenste volume op in het volgende dialoogvenster en gebruik de opdracht "Configureren". Schakel het selectievakje in de regel "Systeeminstellingen en eerdere versies van bestanden herstellen" in en bevestig de geselecteerde actie door op OK te klikken.

Stap 4

Maak handmatig een herstelpunt aan. Open hiervoor de link Alle programma's in het hoofdmenu Start en ga naar het gedeelte Accessoires. Vouw Systeemwerkset uit en selecteer Systeemherstel. Schakel het selectievakje in de regel "Een herstelpunt maken" in en bevestig de actie door op de knop "Volgende" te klikken. Typ uw gewenste naam op de regel "Recovery checkpoint description" en klik op de knop "Maken".

Aanbevolen: