Systeemherstel Inschakelen In De Veilige Modus

Inhoudsopgave:

Systeemherstel Inschakelen In De Veilige Modus
Systeemherstel Inschakelen In De Veilige Modus

Video: Systeemherstel Inschakelen In De Veilige Modus

Video: Hoe op te starten in de veilige modus in Windows 10 2022, December
Anonim

Aanpassingen aan het Windows-register en systeembestanden kunnen leiden tot systeeminstabiliteit. In dit geval kan het voldoende zijn om de mislukte wijzigingen ongedaan te maken om de prestaties van de computer te herstellen.

Systeemherstel inschakelen in de veilige modus
Systeemherstel inschakelen in de veilige modus

instructies:

Stap 1

Als Windows niet kan starten, gebruikt u de Veilige modus om uw systeem te herstellen. Start uw computer opnieuw op en druk op F8 op uw toetsenbord na de POST-piep. Vink in het menu met opstartopties de optie Last Known Good Configuration aan. Selecteer het terugdraaipunt dat het dichtst bij de datum ligt waarop het systeem stabiel was.

Stap 2

U kunt de methode "Veilige modus" kiezen. Antwoord "Nee" op de vraag van het systeem om in deze modus te blijven werken. Daarna zou het systeemherstel moeten beginnen.

Stap 3

Als u het bericht: "Systeemherstel mislukt" ziet, start u opnieuw op, drukt u op F8 en vinkt u de optie "Veilige modus met opdrachtregelondersteuning" aan. Log in op het systeem met beheerdersrechten. Voer na het opstarten de code% systemroot% system32 in op de opdrachtregel

estore

strui.exe. Volg dan de instructies.

Stap 4

Als de functie "Systeemherstel" op uw computer is uitgeschakeld, kunt u geen back-up maken. Er kan zich een situatie voordoen waarin het door een verkeerde werking van de computer niet mogelijk is om deze optie in te schakelen. Start in dit geval opnieuw op en meld u aan in de veilige modus met beheerdersrechten.

Stap 5

Ga naar het "Configuratiescherm" en vouw het knooppunt "Beheerderstools" uit. Start de module Services. Zoek het item "Systeemherstel" en klik er met de rechtermuisknop op om het vervolgkeuzemenu te openen. Selecteer de opdracht "Start"

Stap 6

U kunt deze functie uitvoeren vanaf de opdrachtregel. Pas de Win + R-combinatie toe en voer de opdracht compmgmt.msc in. Dubbelklik op het knooppunt Services en toepassingen en controleer het onderdeel Services.

Stap 7

Zoek aan de rechterkant van het scherm het item "Systeemherstel". Klik er met de rechtermuisknop op en selecteer de opdracht "Start" in het contextmenu.

Stap 8

Er is een andere manier. Roep de opdrachtprompt aan en typ cmd. Typ in het consolevenster de opdracht net start.

Populair per onderwerp