Systeemherstel Inschakelen

Inhoudsopgave:

Systeemherstel Inschakelen
Systeemherstel Inschakelen

Video: Systeemherstel Inschakelen

Video: Windows 10 systeem herstel inschakelen 2022, November
Anonim

Een van de manieren om uw MS Windows veilig te houden, is het hulpprogramma Systeemherstel. Na het installeren van nieuwe software of hardware, of als gevolg van onjuiste gebruikersacties, kan het systeem instabiel worden. In dit geval kunt u de prestaties herstellen door deze terug te brengen naar de vorige staat, d.w.z. door wijzigingen in systeem- en programmabestanden ongedaan te maken.

Systeemherstel inschakelen
Systeemherstel inschakelen

instructies:

Stap 1

Standaard is de optie "Systeemherstel" ingeschakeld. Als deze functie niet beschikbaar is wanneer u een herstelpunt probeert te selecteren, betekent dit dat deze per ongeluk of opzettelijk is uitgeschakeld. Om Systeemherstel weer in te schakelen, hebt u beheerdersrechten nodig.

Stap 2

Selecteer in het menu Start Programma's, vervolgens Bureau-accessoires, Systeemwerkset en Systeemherstel. Er verschijnt een systeemherstelvenster met de melding dat deze functie is uitgeschakeld.

Stap 3

Antwoord "Ja" op de inclusievraag. Schakel in het venster "Systeemeigenschappen" het selectievakje "Systeemherstel uitschakelen …" uit en klik op OK.

Stap 4

U kunt het systeemherstelvenster op een andere manier oproepen. Klik met de rechtermuisknop op het pictogram "Deze computer" en selecteer "Eigenschappen" in het contextmenu. Ga naar het tabblad "Systeemherstel" en schakel de optie "Systeemherstel uitschakelen…" uit. Klik op OK om te bevestigen.

Stap 5

De functie kan worden uitgeschakeld door de Groepsbeleid-editor. In dit geval, wanneer u "Systeemherstel" probeert te selecteren in het gedeelte "Programma's", verschijnt een bericht: "Systeemherstel is uitgeschakeld door Groepsbeleid …". Het tabblad Systeemherstel verdwijnt uit het venster Systeemeigenschappen.

Stap 6

Om de opdrachtregel op te roepen, gebruikt u de combinatie Win + R en voert u de opdracht gpedit.msc in. Vouw Computerconfiguratie, Beheersjablonen, Systeem en Systeemherstel uit.

Stap 7

Klik met de rechtermuisknop op "Systeemherstel uitschakelen" en selecteer "Eigenschappen" in het vervolgkeuzemenu. Zet de tuimelschakelaar op Niet geconfigureerd of Uitgeschakeld. Bevestig de wijziging door op OK te klikken

Stap 8

Vink het item "Configuratie uitschakelen" aan en open het vervolgkeuzemenu door met de rechtermuisknop te klikken. Selecteer "Eigenschappen" en stel de optie "Niet geconfigureerd" in.

Populair per onderwerp