Systeemherstel Uitschakelen

Inhoudsopgave:

Systeemherstel Uitschakelen
Systeemherstel Uitschakelen

Video: Systeemherstel Uitschakelen

Video: Systeemherstel - how to (Consumentenbond) 2022, December
Anonim

Systeemherstel is een programma dat bij Windows XP en hoger wordt geleverd en waarmee u systeemwijzigingen kunt terugdraaien naar een specifieke datum waarop een "herstelcontrolepunt" is gemaakt. En hoewel dit programma best handig is in het geval van fouten in de werking van het systeem, moet u het soms nog steeds uitschakelen als het benodigde programma per ongeluk wordt verwijderd. Virussen kunnen zich bijvoorbeeld herstellen van zijn herstelpunten, ondanks het feit dat het systeem er al van is genezen.

Systeemherstel uitschakelen
Systeemherstel uitschakelen

instructies:

Stap 1

Om het aanmaken van herstelpunten uit te schakelen, klikt u op Start - Instellingen - Configuratiescherm. Dubbelklik op de snelkoppeling "Systeem" om de systeemeigenschappen te openen. U kunt de systeemeigenschappen ook openen door met de rechtermuisknop op het tabblad "Deze computer" te klikken en "Eigenschappen" te selecteren in het vervolgkeuzemenu.

Stap 2

In het venster "Systeemeigenschappen" dat wordt geopend, opent u het tabblad "Systeemherstel". Op dit tabblad kunt u het selectievakje "Systeemherstel uitschakelen" aanvinken - in dit geval wordt deze service volledig uitgeschakeld. Als het systeem is uitgeschakeld om schijfruimte te besparen, is het logisch om het niet helemaal uit te schakelen, maar om een ​​bepaalde hoeveelheid in te stellen die de herstelpuntbestanden mogen innemen. Met behulp van de schuifregelaar op hetzelfde tabblad kunt u de maximaal toegestane hoeveelheid instellen als een percentage van de totale schijfruimte.

Populair per onderwerp