Hoe Een Film In Avi-formaat Op Een Dvd-schijf Te Branden

Inhoudsopgave:

Hoe Een Film In Avi-formaat Op Een Dvd-schijf Te Branden
Hoe Een Film In Avi-formaat Op Een Dvd-schijf Te Branden

Video: Hoe Een Film In Avi-formaat Op Een Dvd-schijf Te Branden

Video: Hoe Een Film In Avi-formaat Op Een Dvd-schijf Te Branden
Video: Burn Video Files to DVD | Play in DVD Player 2024, April
Anonim

Het branden van een schijf die op een dvd-speler kan worden afgespeeld, is voor veel gebruikers een probleem. Dit komt doordat spelers, vooral oudere modellen, vaak niet weten hoe ze sommige bestandsindelingen waarin de video is opgenomen, moeten herkennen en lezen. Bestanden met de avi-extensie bevatten audio- en videogegevens, waardoor, door het gebruik van codec-combinaties voor compressie, video synchroon met het geluid kan worden afgespeeld. Voor het opnemen van een avi-film op dvd zijn er veel programma's waarmee u dit met meer of minder complexiteit kunt doen.

Hoe een film in avi-formaat op een dvd-schijf te branden
Hoe een film in avi-formaat op een dvd-schijf te branden

Noodzakelijk

  • Computer;
  • Nero-programma;
  • Windows DVD Maker-programma;
  • ImgBurn-programma

instructies:

Stap 1

De meest gebruikte brandsoftware is Nero. Een avi-bestand op dvd branden is vrij eenvoudig met Nero. Start het programma door op de snelkoppeling te klikken en bovenaan het dialoogvenster het type opneembare media te selecteren - dvd. Scrol omlaag naar de onderkant van het venster en plaats de muisaanwijzer op Favorieten en selecteer Gegevens-dvd maken. In het volgende venster schat het programma de hoeveelheid vrije ruimte op uw dvd-schijf.

Stap 2

Ga naar de bestandsbrowser op uw computer, selecteer het filmbestand dat u voor opname wilt voorbereiden en sleep het met de muis naar het projectvoorbereidingsvenster. Het blijft om op de knop "Branden" bovenaan het venster te drukken en het brandproces te starten door op de knop "Branden" in het volgende venster te drukken. Het programma toont het opnameproces en de statistieken in het venster. Wacht een paar minuten en de schijf is opgenomen.

Stap 3

Als uw besturingssysteem Vista is, kunt u Windows DVD Maker gebruiken. Met het programma dat beschikbaar is in het besturingssysteem kunt u videobestanden op schijven branden. Selecteer "Video toevoegen" en selecteer het bestand. Pas indien nodig het dvd-menu aan met de knop Menutekst. Stel in "Menu aanpassen" het lettertype in, selecteer de video- en geluidsclip om op de achtergrond van het menu af te spelen en selecteer de elementen die u wilt ontwerpen. U kunt het resultaat bekijken door op de knop Bekijken te klikken.

Stap 4

U kunt een van de gratis programma's gebruiken, zoals ImgBurn. Na installatie zijn er geen programma-instellingen nodig, aangezien alles al is geconfigureerd om opnames van hoge kwaliteit te verkrijgen. Voer het programma uit. Selecteer in het menu "Modus - Build". Klik in het geopende venster op "Bestandslijsten" en zoek het bestand of de bestanden waarin u geïnteresseerd bent. In de volgende fase stelt u de volgorde van het afspelen van bestanden samen en, terugkerend naar het vorige venster, specificeert u de map voor het opslaan van de voorbereide afbeelding en geeft u een naam op.

Stap 5

Nu moet u controleren of alle geselecteerde bestanden op de dvd-schijf passen. Als de voorbereide bestanden overeenkomen met de grootte van de schijf, blijft deze op de tabbladen van het venster staan om de opslagparameters, de datum, de naam van de schijf in het Latijn aan te geven. Klik vervolgens op "Start". Het programma maakt twee bestanden: een afbeeldingsbestand en een met de extensie *.msd. Het blijft om de gemaakte afbeelding in het programma te laden, de dvd in het station te plaatsen en te beginnen met branden door op de knop "Start" te klikken.

Aanbevolen: