Hoe Een Film Op Dvd Te Branden Met Nero

Inhoudsopgave:

Hoe Een Film Op Dvd Te Branden Met Nero
Hoe Een Film Op Dvd Te Branden Met Nero

Video: Hoe Een Film Op Dvd Te Branden Met Nero

Video: Hoe Een Film Op Dvd Te Branden Met Nero
Video: Burn a movie DVD with NERO 7 .avi HD 2024, Mei
Anonim

Heel vaak, voor werk of voor amusement, is het nodig om informatie op een dvd-schijf op te nemen. De capaciteit van zo'n medium is bijna 5 gigabyte, dus je kunt er een film van goede kwaliteit, een videogame, een groot archief met muziek, afbeeldingen, etc. op zetten. Met behulp van speciale programma's is dit eenvoudig te doen, het belangrijkste is om de instructies te volgen.

Hoe een film op dvd te branden met Nero
Hoe een film op dvd te branden met Nero

Noodzakelijk

  • - een computer met een dvd-brander;
  • - geïnstalleerd programma Nero;
  • - lege dvd-schijf.

instructies:

Stap 1

Plaats een lege schijf in uw station en start Nero. Meestal wordt bij het installeren van deze software automatisch een snelkoppeling op het bureaublad gemaakt en als deze er niet is, kunt u deze openen via het menu "Start" - "Alle programma's".

Stap 2

Als u de versie van Nero StartSmart gebruikt, selecteert u bovenaan het programmavenster het schijfformaat - dvd (er zijn ook opties voor cd en cd / dvd). Selecteer in de versie van Nero Burning ROM het type dvd-schijf in het menu aan de linkerkant en schakel de multisessiemodus uit - deze is ontworpen om extra gegevens aan de schijf toe te voegen.

Stap 3

Nadat u het mediatype in het StartSmart-venster hebt geselecteerd, kunt u kiezen uit de volgende opties: "DVD kopiëren", "Fotodiavoorstelling maken (DVD)", "DVD maken met gegevens". Je hebt de laatste optie nodig. Selecteer in de Burning ROM-versie gewoon "Nieuw" (betekenis schijf).

Stap 4

Na de bovenstaande stappen wordt in beide versies een computernavigatievenster geopend met een apart veld voor de bestanden die zijn geselecteerd voor opname. U hoeft alleen de benodigde bestanden met de muis naar het opnameveld te slepen en neer te zetten. Onderaan het venster staat een schaal van de potentiële volheid van de schijf. Als de grootte van de bestanden te groot is voor het gegeven medium, zal het programma u hiervoor waarschuwen en u niet toestaan om bewust onjuiste opnames te maken. Als u per ongeluk het navigatievenster hebt gesloten, hoeft u zich geen zorgen te maken. Ga naar het menu "Bekijken" en selecteer het item "Bestanden bekijken", dan opent het venster opnieuw met alle bestanden die u naar het recordveld hebt weten te slepen.

Stap 5

Als je de gewenste bestanden hebt geselecteerd, kun je beginnen met opnemen. Het proces van het branden van een schijf wordt "branden" genoemd omdat de gegevens met een laser binair naar de schijf worden geschreven. Klik daarom op het pictogram met een schijf en een lucifer, of selecteer "Start met branden" of "Start met branden". In het menu dat verschijnt, kun je de opnamesnelheid selecteren. Als u niet zeker bent van de kwaliteit van de media, kunt u beter de laagste snelheid kiezen. Druk vervolgens op de knop "Start". Alles, het proces is begonnen. Een voortgangsbalk voor het opnemen en een timer verschijnen in het programmavenster. Het wordt niet aanbevolen om het branden te stoppen, dus kies een tijd die voor u geschikt is, zodat het niet nodig is om uw computer dringend uit te zetten.

Stap 6

Als de brandbalk vol is, heeft het programma nog een paar minuten nodig om de schijf te finaliseren. Er verschijnt dan een venster met de melding “Branden voltooid”. Vervolgens kunt u de schijf uit het dvd-station verwijderen.

Aanbevolen: